מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהמה דעתכם על חרדה קיומית?

מה דעתכם על חרדה קיומית?

03/09/20 11:06
9 תגובות

יש סוגים רבים של חרדות, זה ידוע. כל חרדה מתאפיינת ומתבטאת בצורה כזו או אחרת, לכל אחת תסמינים משלה. אבל מי שחווה חרדה קיומית, שהיא חרדה הגיונית על פניה - פחד מהקיום שלנו עצמו, מאין באנו? לאן נלך? כל מיני שאלות קיומיות שצצות וגורמות לנו להטיל ספק בחיים.
בדרך כלל חרדות כאלה מגיעות כתוצר של ניתוק (דראליזציה-דפרסונליזציה), אכן, כשאתה לא מרגיש חיבור, המוח מתחיל ישר לשאול שאלות.
חיפוש אחר משמעות החיים, האם כל מה שאני רואה זה אמיתי? האם הכל חלום? מי אני?, ועוד שאלות רבות, שסביר להניח שמי שלא חווה את אותן חרדות, לא יבין אותן.
אמנם זה שאלות שצצות לכל אדם בחיים, אדם נורמטיבי שלא סובל מחרדות בהחלט שואל את השאלות הללו, איך ההבדל הקטן שאצלו זה לא מעורר פאניקה/לחץ.
אני מטופל ב 20 מ"ג ציפרלקס (שנתיים נוטל, בהתחלה 10 ואחרי שנה 15). מרגיש שזה אחד הדברים היחידים שהציפרלקס לא פותר. אמנם הוא יותר מרגיע, פחות חרדות, אבל השאלות הללו.
מישהו חווה? מישהו יש פתרון?


תגובות

קרלוס.
03/09/20 11:38

אכלת סמים של הזיות וממריצים ? אקסטזי אל אס די משהו כזה?

נתי23
03/09/20 13:17

לצערי לא. לא יצא לי

נתי23
03/09/20 13:17

למה הם גורמים לזה?

קרלוס.
03/09/20 17:35

לא בדיוק אבל אל אס די טוב יוביל אותך לתובנות עמוקות לפעמים כל כך עמוק שאתה תחשוב שסיימת את המשחק אבל זה לא נגמר אפשר להמשיך ולראות את העתיד כמו נוסטרדמוס

נתי23
03/09/20 18:42

גראס מרוסס וזאת התוצאה.

רועי-חזן
03/09/20 18:50

היי נתי, כמו שכתבת, רוב האנשים בשלב כזה או אחר בחייהם עוסקים בשאלות קיומיות, שיכולות לעורר חרדה. לחרדה הזו יש גם פן חיובי, מעבר לקושי שמביאה איתה, מכיוון שהיא דוחפת אותנו לחפש אחר תשובות אינדיבידואליות לשאלות הללו. הפסיכואנליטיקאי וניצול השואה ויקטור פרנקל טען שמציאת משמעות בחיים יכולה להפחית את החרדה הקיומית. גם הפסיכיאטר הנודע ארווין יאלום כתב על כך רבות והגה את הגישה האקזיסטניאליסטית (הקיומית) בפסיכותרפיה, לפיה להכרה בזמניות הקיום יכול להיות תפקיד מרפא בחייו של האדם. כך למשל, הכרה בארעיות החיים, יכולה להוביל לתנועה בחייו של האדם, לקבלת החלטות התואמות יותר את רצונותיו האמיתיים בהווה מבלי לחכות לרגע המתאים שיגיע אולי מתישהו בעתיד. בנוסף, הגישה הבודהיסטית, מתייחסת לכך שדבר איננו קבוע או נצחי בחיים, ולכן על האדם לא להיאחז בדברים הקיימים בהווה, ולויתור על כך יש אפקט מרגיע ומשחרר. בהחלט נושא מרתק ומשמעותי.

יוסי92
03/09/20 20:09

מעוד מבין אותך, זאת החרדה הכי מגעילה שיש, אני לא מצליח לעלות בדעתי מה יכול להיות גרוע יותר? רק סכיזופרניה כנראה, ניסיתה טיפול CBT ? מה שעוזר לי זה לסתור בעזרת היגיון את המחשבות במפגרות האלו. זה מה שמלמדים בCBT תנסה .

נתי23
04/09/20 19:23

עשיתי שנה cbt זה בהחלט עוזר, אבל לא לפן הקיומי. נמאס.

רומושי
05/09/20 11:16

היי, ידוע למישהוא מה המינון שניתן ליטול למוג'ין בהריון?