מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.

מובילי קהילה

בתיה קריטי
בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים. מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם
כמוניסוכרת סוג-1תמרים במקום סוכריות?

תמרים במקום סוכריות?

21/08/20 12:37
4 תגובות

האם אפשר לאכול תמרים במקום סוכריות כשהסוכר נמוך. יש 70 אחוז פחממות ויותר מששים אחוז סוכר
ואם כן מה ההשוואה לכול סוכריה כמה מהתמר?


תגובות

ד--ר-מיכל-גילאון
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.  
21/08/20 14:50

בזמן היפוגליקמיה (סוכר נמוך מ- 70 מ"ג/ד"ל), רצוי לשתות שתייה מתוקה או לקחת טבליות גלוקוז בהתאם להמלצות (הכמות תלוייה ברמת הסוכר, במשקל והניסיון האישי). בתמר מג'הול יש כ- 15 גרם פחמימות, הוא שווה למנה של פרי. תמר לא תמיד מתאים לטיפול בהיפוגליקמיה - התגובה הגליקמית שלו שונה בין אנשים שונים ולא תמיד יודעים כמה פחמימות בדיוק יש בו.

מסכימה עם מה שענתה ד"ר מיכל, אם מדובר על מצב של היפו המטרה היא לעלות סוכר בצורה המהירה ביותר. תהליך העיכול של תמר הוא בכל מקרה איטי יותר מאשר סוכריה או מים עם סוכר.

shnock
23/08/20 18:25

שאלתי כי הנחתי שהפחמימות איטיות והסוכר מהיר. זה לא נכון? יש בתמר 60 אחוז סוכר ועוד עשר פחמימות

ד--ר-מיכל-גילאון
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.  
23/08/20 19:03

הסוכר מהווה חלק מהפחמימות. הסיבים התזונתיים שמצויים בתמר יכולים לעכב את הספיגה של הסוכר לדם ולכן תמרים לא מומלצים לטיפול בהיפוגליקמיה.