מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהשפעה קצרה עם תרופות חייב עזרתכם

השפעה קצרה עם תרופות חייב עזרתכם

06/08/20 0:30
2 תגובות

שלום,
ניסיתי את כל סוגי התרופות כולל ויואנס, אטנט, ריטלין רגיל, ריטלין la, קונצרטה, בכל המינונים יש השפעה של מקסימום שעתיים ולאחר מכן עייפות נוראית, מה הגורמים לכך אני לפני מבחן גדול אשמח לעזרתכם...


תגובות

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
06/08/20 17:27

שלום, מבלי לדעת במי מדובר, מאפיינים, מינונים וכדומה, יש מספר אפשרויות לתופעה - קיימת שונות באוכלוסיה לגבי גנים שמשפיעים על פירוק התרופה כך שיש אנשים (מעט) שנחשבים ultra rapid metabolizers במקרה זה, ניתן, תיאורטית לעכב את האנזים הספיציפי באמצעות מזונות שונים או תרופות אחרות - לא פרקטיקה מקובלת וניתן לבדוק התאמת טיפול תרופתי באמצעות בדיקה פרמקוגנטית. אפשרות נוספת היא של דיאטה או הרגלי תזונה ספציפיים שגורמים לספיגה יוצאת דופן או שהם עצמם משנים את פעולת האנזימים. פרקטית ובטח בזמן קצר, מה שאולי אפשרי זה נטילה מספר פעמים ביום, או מעבר לתכשיר אחר כגון סטרטרה שפועל במנגנון אחר לגמרי מסטימולנטים.

mikiros
13/10/20 21:38

מה שד"ר אפשטיין כתב בוודאי נכון. כל מה שאני יכול להוסיף מנסיוני הוא שתופעה כזו קורית אצלי באחד משני מקרים: 1.אני לוקח מינון גבוה מדי וכאן הפתרון הוא פשוט הפחתת המינון, לאחר התיעצות עם הרופא שלך. כל דבר שאתה משנה בהוראות ובחומר שקיבלת(הפחתת/הגדלת מינון, תרופות/תוספים/סתם אוכל חדש)מצריך התיעצות איתו. אטנט הוא לא משחק. הוא אמפטמין, חומר שקל מאד לגלוש איתו להתמכרות וחלק גדול מסמי הרחוב מבוססים עליו. 2.בלי לשים לב, אני אוכל /שותה/ מעשן,/בולע משהו שמשפיע על מהירות הספיגה של החומר.מהקיבה אל מחזור הדם ולמוח. לדוגמה, אם אתה שותה כוס קפה שחור חזק עם כוס מיץ תפוזים לאחר שבלעת את התרופה, בן רגע הורדת בצורה משמעותית את הPH של הקיבה(הגברת את החומציות שלה) והאצת את מהירות הספיגה לדם . זה אומר שריכוז התרופה בדם וכמובן במוח גדול מזה שהרופא שלך תכנן ויכול בקלות להביא למצב קצר של עודף פעילות ואחריו עייפות גדולה. גם אינטראקציה בין תרופות עגולה לגרום לכך אבל אני מניח שהרופא שלך מטפל בזה. בהצלחה!