מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהתחליף לסוכר

תחליף לסוכר

07/05/20 22:06
5 תגובות

היי שמעתי לאחרונה שסוכרלוז הוא התחליף הכי פחות מזיק ואחריו הסטיביה
האם זה באמת כך?


תגובות

rlaptn
08/05/20 0:08

לא ממש. לכל תחליף סוכר יש כמות מקסימלית שעד אליה ניתן לצרוך בלי להכנס לקבוצת סיכון (על פי סטטיסטיקות, כמובן שזה משתנה מאדם לאדם). הכמות המקסימלית היומית המומלצת לסטיביה היא 9 יחידות ושל סוכרלוז היא 23. מצד שני, יש תחליפים אחרים ברמת מתיקות גבוהה יותר ושניתן לצרוך מהם יותר מסוכרלוז. מוזמנת לקרוא כאן. הכל מוסבר בבירור :) https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks/artificial-sweeteners/

זאב-8
13/05/20 15:01

ראשית, אציין, כי אינני בעל סמכות רפואית. ככלל, לפי רופאים לא מעטים ששמעתי, מלכתחילה רצוי לא להזדקק כלל לממתיקים מלאכותיים, לא ברור שהם מצליחים "לרמות" את מערכת האינסולין, ומעוד חששות שונים, אולם, היות ואיננו רובוטים, ומחפשים קצת מתוק בחיים, עדיף להשתמש, אך באופן מושכל, בממתיקים מאשר להיכנס למשבר... אכן שמעתי מכמה מקורות, כי הסוכרלוז מומלץ יותר, וגם טעמו עדין וטבעי יותר. יש לשים לב בסוכרלוז של סוכרזית, שיש שקיקים של 4 קלוריות לשקיק, ויש כעת גם של 0 קלוריות, לשים לב להבדל בטעם. לסטיביה יש שם לא רע, לא אצל כולם, אך לשים לב שהיא עשויה להיות מרירה יותר. רחוק מהם כל ממתיקי ה"טול", מולטיטול וכד', בסוכריות ועוד, שעלולים גם לגרום לבעיות עיכול, זים וכד'. שווה בדיקה מוצר, כנראה חדש, של בטר אנד דיפרנט, "מתוקל" - סירופ סיבי שורש עולש, מתיקותו כ-40% מסוכר, כמי שלא מסתדר עם טעמי "דיאט" למיניהם, דווקא זה היה סביר. אולם אשמח אם למישהו חוות דעת מקצועית על כדאיותו כממתיק דיאטטי. וגם בהתייחס לסוכרתיים.

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
31/08/20 11:11

היי דיאנה, איגודי בריאות ברחבי העולם מאשרים למבוגרים וגם לילדים את השימוש בממתיקים מלאכותיים כדוגמת אקסלופאם פוטסיום, אספרטים, נאוטם, סכרין, סטיביה וסוכלרוז. אלו ניתנים מתוך הנחה שנצרכים בכמויות מאוד קטנות בכל מוצר. לפיכך, בהעדר הוכחה לסכנה בטיחותית, מאושרים לצריכה. לציין ששיטות המחקר והשקיפות המקצועית השתפרו עם השנים ולכן מתקיימת בחינה חוזרת של בטיחות ממתיקים מלאכותיים שאושרו, בעקבות השימוש הנרחב והעליה בצריכה של רכיבי ממתיקים מלאכותיים, נדרשת זהירות יתר עד למצב בו הסיכונים והיתרונות ארוכי הטווח של מוצרים אלו יאופיינו במלואם. ב1 לינואר 2021 צפויים להיכנס לתוקף תקנות בסימון מזון בנוגע לממתיקים- הוסרו האזהרות "לא לאפיה ולא לבישול" ו"יש להחזיק במקום קריר" והוספו האזהרות: "מכיל מקור של פנילאלנין", "צריכה מופרזת עלולה לגרום לפעילות מעיים מוגברת", והכללת המילים "ממתיק שולחני על בסיס.... (בציון שמות כל הממתיקים שבו" בשם המזון). לשאלתך זאב- סיבים תזונתיים מתחלקים למסיסים ולא מסיסים לפי מידת פירוקם וספיגתם במערכת העיכול. בנוגע לממתיק "סירופ סיבי עולש" - סיבי העולש הם סיבים תזונתיים מסיסים במים מסוג אינולין, אשר אינם נעכלים במערכת העיכול אך עם זאת יש לקחת בחשבון כי צריכה מופרזת עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, לאור השפעתו על פעילות המעיים. בהתאם למצוין על תווית האריזה, ההנחיה הבטוחה היא 30-40 גרם ביום (בתווית של הבקבוק רשום לא יותר מ-6 כפיות ביום). ממתיקים רב כהליים בעלי ערך קלורי בעלי סיומת "אול" (סורביטול, מלטיטול, קסיליטול ועוד) עוברים עיכול חלקי ומשפיעים על רמת הסוכר בדם ויש לספור מחצית מכמותם כפחמימות. צריכה מופרזת עלולה לגרום לתחושת אי נוחות במערכת העיכול ולפיכך מומלץ שלא להפריז בצריכתם. במקביל אליהם, קיימים ממתיקים ללא ערך קלורי- סכרין, ציקלמט, אספרטם, סוכלרוז, סטיביה (שאינו נקרא "מלאכותי" מאחר ומגיע ממיצוי צמח הסטיביה), ממתיקים אלו אינם נעכלים במערכת העיכול ואינם משפיעים על רמת הסוכר בדם (יש לקחת בחשבון את המצויין לגביי מינוני הצריכה מעלה). בכל הנוגע למינונים ובטיחות צריכה בנוגע לממתיקים ספציפיים - ניתן להיעזר בטבלה בכתבה הבאה https://www.fda.gov/food/food-additives-petitions/additional-information-about-high-intensity-sweeteners-permitted-use-food-united-states לסיכום, הייתי ממליצה לך לבחון כל מוצר ואת השפעתו על רמות הסוכר, שכן לרוב אינדווידואלי. בנוסף לקחת בחשבון מאפיינים נוספים כמו טעימות, תופעות לוואי וכו'. כמו רוב המוצרים, לצרוך במתינות ולהימנע מצריכה מופרזת בתפריט היומי. בהצלחה! מרינה ברושי, דיאטנית סוכר והשמנה, צוות מנהלי קהילה כמוני.

התגובה של מרינה ממש מסכמת מעולה את הנושא, אוסיף רק שאריתריטול, מקבוצת הרב כהליים, הוא בעל תכונות שונות ביחס לקבוצה. הוא פחות גורם לנפיחות במערת העיכול (רק בכמויות מאוד גדולות) והערך הקלורי שלו נמוך מאוד ומחושב כאפס. (אינו מעלה את ערכי הסוכר בדם) אפשר לקרוא עליו עוד בכתבה הבאה : https://www.nutritionews.com/erythritol-sugar-alcohols/ לא משווקת אותו בשום צורה :) הוא פשוט ממתיק נפוץ מאוד ! לשימוש בתעשייה אז שווה להכיר

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
31/08/20 20:32

נהדרת את!