מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.

מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית.
בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר.
בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי.
כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/
אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה.
לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!

אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים.
בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב.
דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחיידק הליקובקטר פילורי
חיידק הליקובקטר פילורי
26/01/20 16:30
3 תגובות
שלום אני בת 28 ,לאחרונה פניתי לבדיקות טרום ניתוח בריאטרי,ועברתי גסטרו-התשובה היתה חיובית ואני נושאת את החיידק.
נתרעתי ומאוד חוששת לגביו,פעם ראשונה שאני שומעת עליו,רק קראתי באינטרנט לגביו.
השאלה שלי-האם אחרי טיפול תרופתי אוכל לעבור ניתוח קיצור קיבה?
אשמח אם תעזרו לי
שי עם BED (בינג')
הניתוח דורש שלא יהיה חידק. יש טיפול תרופתי שמטפל.... החידק עקשן ולפעמים צריך כמה סבבי טיפול. אם יש לך הפרעת אכילה היא חייבת להיות מטופלת לפני שתלכי על הניתוח! אצלי גם התגלה החידק וטיפלתי בו. הטיפול בחידק לא נעים ולוקחים הרבה כדורים.... אצלי השבועיים הללו גרמו לטריגרים מטורפים ולחזרה להפרעת אכילה בתדירות של 3 פעמים בשבוע. מאז לא הצלחתי לחזור לשליטה בהפרעה ובתקופה האחרונה יש אפילו ימים שלמים עמוסים בהתקפים. אני מעביר את ההמלצה של הרופאים גם אלייך: "קודם תשיג שליטה קבועה בהפרעת האכילה ורק אז תגש לניתוח" מבירור שעשיתי, כל הניתוחים הבריאטרים שלא הצליחו קשורים בהפרעת אכילה.... זה סתם שם אותך בסיכון ואחוזי ההצלחה ללא שליטה בהפרעה יורדים מאוד. הסיבוכים שיש לניתוח כאשר יש הפרעת אכילה פשוט לא שווים את הניתוח. ברגע שתגיעי לשליטה בהפרעה יש עוד דרכים גם ללא ניתוח שיכולם לעזור לך לרדת. אני מכיר גם אנשים שעשו ניתוח ואיבדו דרכו את הפרעת האכילה אבל "זכו" להכנס לחרדות ודיכאון מפני שהניתוח חיסל את הביטוי הנפשי של אותו אדם שהיה בהפרעת אכילה ועכשיו נאלץ למצוא דרך ביטוי חדשה. הרבה בהצלחה
פפפפ
אצלי עבר מהר מאוד עם הפרעת אכילה, אל תדאגי!!!
דנה צינמן ליטרט
הי יקירה, אני ממליצה שגם תפני בנושא זה לרופא לשם התייעצות. שיהיה בהצלחה!