מנהלי קהילה
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון.
מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו.
בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון).
משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים.
חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים-
International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
מובילי קהילה
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת.
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה.
בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי.
בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית.
לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים!
הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהמחקרים קליניים על האפקטיביות של קופקסון
מחקרים קליניים על האפקטיביות של קופקסון
01/09/19 11:30
12 תגובות
הי,
הרופא שלי המליץ על התחלת טיפול DMD והציע קופקסון.
לפני שאני מנסה את התרופה, אני רוצה ללמוד את הנושא ואשמח שתשתפו אותי במידע מדעי, בעיקר מחקרים קליניים שמראים באופן מובהק את האפקטיביות של התרופה.
תודה רבה.
רותם
עינת מילר
הי רותם כל תרופה שקבלת אישור בוצאו איתה מחקרים קליניים שהראו יעילות ובטיחות אחרת היא לא הייתה מקבלת אישור. למה קופקסון, הרופא נתן לך הסבר? יש היום הרבה תרופות, חלקן חדשות ומתקדמות יותר וחלקן גם בכדורים שנוח יותר לנטילה מזריקות . יש כאן מדריך לכל התרופות שיש לטרשת ואת מוזמנת להציץ בו. אין בו את הפרסום של המחקרים המדעיים אבל אותם לדעתי ניתן למצא בפרסומים ברשת (בטח רק באנגלית)
רותם21
תודה עינת. ברור לי שמחקרים בוצואו לכן אני רוצה להבין אותם (את אלו שמראים באופן מובהק את היעילות של קופקסון). חיפשתי לא מעט ב PUBMED ו google ולא מצאתי מחקר אמין שמראה יתרון ברור ל קופקסון לעומת Placebo, לכן אני פונה לחוכמת ההמונים פה בפורום.
רותם21
רק לחדד את השאלה - האם יש מחקר(ים) שמראים שקופקסון אפקטיבי בהאטת התקדמות המחלה לאורף זמן.
עינת מילר
רותם על כל התרופות של הטרשת נעשו מחקרים שבדקו בדיוק את המטרה הזו והן גם קיבלו אישור בזכות זה שהן הראו הצלחה. למה את לא מצליחה למצוא את המחקרים לא יודעת. גם אני ניסיתי על הקופקסון ולא מצאתי ולא ניסיתי על אחרים אבל אולי אם אליהן לא ניתן למצוא.
עינת מילר
אני אשאל שוב למה קופקסון
רותם21
הרופא שלי המליץ קופסון בגלל שבמשך תקופה ארוכה לא חוויתי הרבה התקפים (2 התקפים ב 10 שנים - לדעתי בעיקר בגלל שינוי באורך החיים שעשיתי) והתקפים קלים יחסית, לכן הוא מעדיף תרופה שאין לה הרבה תופעות לווי וגם לא "מחלישה" את מערכת החיסון . אני כן מצאתי אפילו כמה מחקרים שמראים שאין שום אפקטיביות לתרופות DMD (לא רק קופקסון) לגבי התקדמות המחלה לאורך זמן. לדוגמא https://www.bmj.com/content/339/bmj.b4677 - "the outcomes so far obtained in the pre-specified primary analysis suggest a lack of delay in disease progression for all disease modifying treatments combined". ברור לי שארבה חולים לוקחים את התרופות בידיעה שהם משנות את גורל המחלה, אבל אני רוצה לראורת מחקרים שמוכיחים זאת. המון תודה עינת על ההתיחסות
ערן ברקוביץ
שלום רותם, לגבי הקופקסון: מדובר בתרופה קו ראשון, בעלת פרופיל בטיחות גבוה, מוכרת וידועה. קיים ניסיון של שנים בשימוש בה . מאושרת לטיפול בילדים ובהריון, וכן מפחיתה שיעור התקפים בסדר גודל של 40% . הקופקסון מתאימה למהלך מתון יחסית של המחלה שכן איננה נחשבת לתרופה מאוד פוטנטית (חזקה). למהלך מאוד פעיל קיימות בשוק תרופות יותר חזקות. כמו כל תרופה לטרשת נפוצה, היא יותר יעילה ככל שנלקחת בשלב מוקדם יותר. מעבר לנתונים לגבי הפחתת כמות/תדירות ההתקפים היא גם יעילה במחקרים שבחנו אותה לאורך שנים רבות (ומכיוון שהיא ותיקה יש עליה שנים רבות של מעקב). כלומר, המחקרים מראים שמי שלוקח קופקסון גם חווה פחות פגיעה פיסית נוירולוגית לאורך השנים וגם הסיכוי שלו לעבור למהלך מחלה פרוגרסיבי (SPMS) נמוך יותר. מצרף מאמר שכבר ב- 2010 מסכם 15 שנות מעקב אחר התרופה ומציג את יעילותה:
רותם21
תודה רבה ערן. את המאמר הזה אני מכירה היטב: - הם התחילו ב 232 משתתפים ו 132 נשרו - האם יכול להיות שהם נשרו בגלל החמרה במצב ולכן החליפו טיפול / ירדו מקופקסון? - נשארו עם 100 - האם זה קבוצה מספיק גדולה מבחינה סטטיסטית? האם התפלגות ה EDSS שלהם מכיל גם את אלו שהמחלה במצב חמור יותר או שנשארו רק אלו ש ה MS שלהם קל ? - המחקר מומן ע"י טבע וחלק מהצוות היו עובדי טבע. לא בדיוק המחקר שיכול לחזק את אתי להתחיל טיפול. האם אתה מכיר עוד מחקרים? המון תודה ערן!!
ערן ברקוביץ
בנוסף, מצרף מחקר עדכני שמראה השוואה בין הקופקסון לאינטרפרון -בטא. התוצאות מראות כי יעילות 2 התרופות הוותיקות דומה (ללא מובהקות סטטיסטית בניהן): * כמובן שמעבר למחקרים והנתונים יש צורך בהתייעצות עם הנוירולוג האישי כדי להגיע לטיפול המתאים לך ביותר. טוב שאת בוחנת ומבררת, מכיוון שהטיפול הטוב ביותר, בו המטופל יתמיד, הוא הטיפול שהמטופל מרגיש ומבין שהוא הנכון לו ביותר . המון בהצלחה, ונשמח אם גם תמשיכי לעדכן אותנו
דועאא
היי, כשאובחנתי עם המחלה התחלתי בקופקסון בהמלצה מהרופא שלי, כשמתחילים בתרופה הזאת יש אח/אחות שיוצרים אותך קשר במהלך כל הטיפול בתרופה ועושים לך הדרכה על איך לקחת את הזריקות. המחקרים אומרים שהתרופה כן אפקטיבית אבל היא כן לוקחת זמן עד שרואים שיפור. אני אישית הפסקתי לקחת אחרי חודש וחצי, את חייבת להיות חזקה כי אני ממש סבלתי מהתופעות לווי של הזריקות, חשבתי שאני יכולה להתמודד עם זה אבל לא הצלחתי. את בכלל לא צריכה לדאוג בכלל זה שונה מבן אדם לבן אדם.
ערן ברקוביץ
תודה על השיתוף מניסיון אישי
רותם21
המון תודה על התגובה ובהצלחה בהתמודדות. "המחקרים אומרים שהתרופה אפקטיבית" - את יכולה לשתף במחקר(ים) שמראים שקופקסון אפקטיבי בהאטת התקדמות המחלה לאורף זמן? (אני לא מצאתי ראיות מוצקות שמראים זאת ועברתי על מחקרים כולל המאמר שערן שלך - ראי את התגובה שלי למעלה) תודה רבה והמון בריאות