מנהלי קהילה

מובילי קהילה

נגעים בכליה שמאלית
בשנה שעברה גילו לי נגע 1.5 סמ מסוג פפילארי RCC (חשוד כסרטני) גם בבדיקת CT וגם MRI
היה ניתוח בגישה לפרסקופית
בתשובה היסטופתולוגית נמצא כי הנגע מתאים ל אונקוציטומה
א. רציתי לשאול מה ההבדל בין אונקוציטומה ל אנגיו מיו ליפומה (אני יודעת שכותבים ברצף רק לי קל לכתוב כך)
לי יש בכבד אנגיומיוליפומה וראיתי שגם בכליות יש שם כזה
מעבר לזה שאני יודעת ששניהם גידולים שפירים , אני לא מבינה למה יש 2 שמות לגידול שפיר , במה הם נבדלים?
2. לפני כשבוע עשיתי US מעקב וגילו נגע נוסף(שלא היה בשנה שעברה) גם בכליה שמאלית , גם בקורטקס אבל במיקום אחר .באבחנה כתוב שנמצא מוקד היפראקוגני תת קפסולרי בגודל 1.1 סמ , אנגיומיוליפומה או אחר ?
שאלתי
מה הסיכוי ש אנגיומיוליפומה או אונקוציטומה (שאינני מבינה מה הבדל מלבד זה שהם גידולים שפירים) יגיעו למימד יחסית גדול בתוך שנה (1.1 סמ)
האם לא כדאי לפתוח את התשובה ההיסטולוגית??
אודה על תשובתכם
(אני צריכה לעבור בעוד שבועיים CTׂ
ד"ר פזית בקרמן
שלום רחל בגדול גידולי כליות מטופלים על ידי אורולוגים ולא נפרולוגים. אבל אנסה לספק לך מידע שאולי יעזור. שמות של גידולים נקבעים ע"פ סוג התא מהם הגידול מורכב. יכולים להיות גידולים מסוגים שונים שכולם שפירים אבל הם לא אותו גידול. אונקוציטומה זה גידול שמאפיין רקמת כליה, הוא מורכב מסוג מסוים של תאים שנקרא אונקוציטים, שיש להם מאפיינים היסטולוגים מסויימים. הוא גידול כליה מעט פחות שכיח, כ5% מגידולי הכליה. הוא יותר שפיר מRCC כלומר על אף שיכול להגיע לגודל משמעותי הוא לא נוטה לשלוח גרורות. לאנשים שהיה להם אונקוציטומה יש סיכון מסוים לגידולי כליה נוספים ולכן ההמלצה היא על המשך ניטור ומעקב. אנגיומיוליפומה זה גידול שפיר מסוג אחר לגמרי. שמורכב, כפי ששמו מרמז, מתאים שמקורם מכלי דם, תאי שומן ותאי שריר. זה גידול אחר לחלוטין. גם הוא גידול שפיר ונדיר שדורש טיפול. האמת היא ש1 ס"מ נחשב גידול כלל לא גדול. הממוצע זה 4 ס"מ ויכולים להגיע גם עד 10-20 ס"מ.. הטיפול נדרש רק במצבים שהגידול מעל 4 ס"מ וגורם לסיבוכים כמו דימום לתוך הגידול. בד"כ רק עוקבים וצריך להמשיך לעקוב גם במקרה שלך. לגבי האונקוציטומה אציין שלפעמים קשה להבדיל בין אונקוציטומה לRCC כך שללא קשר לממצא החדש אפשר להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת שלך האם כדאי לקבל חוות דעת שניה פתולוגית על ההיסטולוגיה של הנגע הראשון שהוצא. אחרי תשובת הUS אכן ממליצים להשלים CT או MRI כדי לאפיין טוב יותר את הנגע, להבין אם זה באמת אנגיומיוליפומה או משהו אחר ולפי זה האורולוגים יחליטו על המשך המעקב והטיפול. בהצלחה!