מנהלי קהילה
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין
מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום.
ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה.
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית.
תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה.
עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות.
כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.
מובילי קהילה
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
פגיעה בחוט שדרה חוליות 3,4
13/07/19 7:18
20 תגובות
אבא שלי בן 76 עבר השבוע תאונת דרכים עם אופנוע .נפגע בחוט שדרה חוליות 3,4 ועבר ניתוח מלנוקטומי לשחרור לחץ בחוליות. מאז התאונה לא יכול להזיז את הידיים בכלל .(את הכתפיים כן מזיז) הוא כן מרגיש שנוגעים בו . והשאלה היא מה הסבירות באחוזים שהשיתוק בידיים יהיה ניצחי? האם בודדאות יחזור להזיז את הידיים אבל לא ידוע באיזה אחוז תפקוד? האם חוט השדרה שנפגע יחלים? מה צפי ההחלמה ?
פרופ' עמירם כ"ץ
אני מניח מהתיאור שמדובר בפגיעה בחוליות הצוואר שגרמו לשיתוק בגפיים העליונות, עם שימור תחושה תחת פלס הפגיעה. כשזו התמונה בשבועיים הראשונים אחרי הפגיעה, הסיכוי להופעת תנועות תפקודיות בעקבות החלמה של חוט השדרה, כפי שניתן להעריך בנקודת זמן זו, הוא כ- 45%. כלומר: יש סיכוי לא מבוטל להחלמה משמעותית, אבל אין ודאות שיחזרו תנועות בידיים ויש סיכוי מעט גבוה יותר שלא יהיו תנועות תפקודיות מאשר שכן יהיו כאלה. האפשרות שאמנם נראה את ההחלמה הצפויה על רקע פגיעת חוט השדרה כשלעצמה, תלויה בכך שימנעו סיבוכים רפואיים ששכיחים אחרי פגיעה בחוט השדרה הצווארי, בנוכחות סיבוכים אפשריים על רקע חבלות נוספות ובנוכחות בעיות רפואיות נוספות שיתכנו בגיל 76.
גאג
ניתן לבדוק אפשרות ליטול סטרואידים לתקופה מסוימת להפחתת הנפיחות, יש להיוועץ ברפא, לי זה הועיל במידה מסוימת
Jangolino
תודה רבה פרופ" כ"ץ . מתי ה45% הללו צפויים להתחיל להתממש ? במילים אחרות כמה זמן אמור / צפוי במידה והוא שייך ל45% שכן יתחיל להזיז את הידיים במידה כזו או אחרת ? האם יש דד ליין להתחלת תזוזת ידיים ?
פרופ' עמירם כ"ץ
במהלך החודשים הקרובים. הסיכוי להופעת תנועות חדשות יהיה קטן יותר אחרי 2-3 חודשים, קטן מאוד אחרי 6 חודשים וקרוב ל 0 אחרי כשנה. אין דרך לאמוד כמותית את מידת השיפור הצפויה בכל נקודת זמן, אבל ניתן להעריך אותה באופן גס בכל נקודת זמן, על פי מידת השיפור שקרתה עד אותו רגע. צפוי שקצב השיפור אחריו יהיה קטן מזה שהיה לפניו. ככל שיעבור זמן בלי שיופיעו תנועות או תחושות חדשות, הסיכוי להופעתן ילך ויפחת.
Jangolino
שוב תודה רבה פרופ" כ"צ . עוד שאלה . האם יש פרוצדורה ניתוחית ואו טיפול מחליף ניתוח כזה או אחר אשר יכול לסייע להשיב תנועה לידיים ? ואו שאין שום דבר למעט הזמן שיחלוף ?
פרופ' עמירם כ"ץ
ככל שמדובר בהחלמת חוט השדרה בעקבות הנזק שנגרם בחבלה כשלעצמה, אין כיום מידע מהימן על איזשהו טיפול שיכול לגרום החלמה בעלת משמעות תפקודית בבני אדם. הטיפול המשמעותי והחשוב ביותר הוא זה שנועד למנוע את סיבוכי הפגיעה בחוט השדרה ולהשגת התפקוד המיטבי האפשרי בנתוני החסר הנוירולוגי.
Jangolino
פרופ עמירם כץ שלום רב . אבא נמצא עדיין האיכילוב וממתין לעבור לשיקום בבית לוינשטיין... אמרו שיוכל לעבור ב 5.8. יש סיכוי שאפשר לזרז את המעבר שלו לשיקום בבית לוינשטיין? כל יום חשוב בהיבט השיקומי וכעת זו המתנה שקשה לנו ... יש אפשרות לזרז? תודה מראש גיל
פרופ' עמירם כ"ץ
משתדלים לקבל כל אחד שמתאים ומוכן לכך, מהר ככל האפשר. ככל שתתברר אפשרות להקדים, האשפוז יוקדם.
Jangolino
פרופ עמירם תודה רבה על התשובה . האם תוכל לסייע באופן פרטני עבור אבא?
Jangolino
פרופ עמירם יקר . אבא כפי שציינתי בן 76 עבר את התאונה ב 13/7 וכבר שבוע ממתין לצאת לשיקום. כפי שציינתי אמרו לו שרק ב5.8 יתפנה מקום בלוינשטיין... העיניין הוא שכפי שציינת בתשובות קודמות הזמן כאן הוא משאב קריטי בשל גילו . ולחכות עוד 9 ימים ללא שיקום זה ממש לא טוב עבורו ואנחנו חסרי אונים. רצינו להביא פיזותרפיסט שיעבוד איתו בנתיים אך בית החולים אינו מאפשר זאת. אנא ממך במידה ותוכל לפנים משורת הדין לקדם את כניסתו למוסד עליו אתה אמון נוכיר לך תודה רבה מכל הלב .
פרופ' עמירם כ"ץ
מציע שבעניין זה תהיה בקשר עם משרד הקבלה של בית החולים. אין לי ספק שעניינו יזכה להתייחסות פרטנית, כפי שמקובל לגבי כל המטופלים.
Jangolino
תודה רבה פרופ" עמירם כץ .
שמואל-עדיני
שלום ל jangolino. בהמשך לתשובתו של פרופ' כץ ומנסיון אישי רב שנים, אני יכול להעיד שלא כדאי לסמוך ולהתקבע על סטטיסטיקה ונוסחאות, ומה שחשוב הוא להתחיל שיקום יהיה אשר יהיה מהר ככל האפשר, להפנים שהחיים השתנו ולא יהיו כפי שהיו ולעבוד קשה ובעקשנות במהלך השיקום שלעולם לא מסתיים. כך ורק כך אשפר יהיה לחזור ולתפקד בצורה מקסימלית במסגרת המיגבלות החדשות שנוצרו. באיחולי בריאות ותיפקוד מקסימלי, שמואליק
Jangolino
תודה רבה שמואל יקר . מרגישים כעת חוסר עונים בהמתנה ... כאן בבית החולים אין כל כך פיזותרפיה ורוצים שאבא כבר יתחיל את השיקום... אבא שלי הוא איש חזק אופי והיווה מודל לכל המשפחה בחוסנו הנפשי הסטטיסטיקה לא עבורו הוא ינפץ אותה
שמואל-עדיני
תודה jangolino, מסמכים אתך בהחלט !! גם אני (לפני 19 שנים) שכבתי באיכילוב וייחלתי לרגע שאעבור לבית לווינשטיין לשיקום וזה לקח חודש ימים שנראו כנצח. יחד עם זאת אני חייב לספר לך שבית לווינשטיין הוא רק תחילתו של השיקום האמיתי המתרחש בחיים בבית, בעבודה ובקהילה אחרי שיוצאים מבית לווינשטיין שנותן את הכלים לתחילת הדרך. ממליץ להציץ בדף ובפוסט שלי כאן. שבוע טוב.
Jangolino
שמואל יקר אשמח לקרוא את הפוסט . תשלח לי לינק.
שמואל-עדיני
https://www.camoni.co.il/%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%94-%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%98-%D7%94%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%94
שמואל-עדיני
כתוב "שדרה כחוט השערה" או את שמי ותגיע למספר פירסומים באתרי אינטרנט שונים ומגוונים. בברכת בריאות שלמה שמואליק
Jangolino
חדשות טובות
Jangolino
חדשות טובות ! אבא שלי נכנס לשיקום ב30.7 בבית לוינשטיין אצלך פרופ עמירם כץ . להבנתי המחלקה שלך מובילה בתחומה בארץ . אין לי ספק שכעת שיתחיל סופסוף השיקום האמיתי יחזור לאבא החיוך ובטיפולך גם יחזור לעצמאות. כי אבוש שלי הכי חזק בעולם . יום מקסים והצלחה לנו