מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהטיפול בחרדה ותופעות לוואי - תפקוד מיני

טיפול בחרדה ותופעות לוואי - תפקוד מיני

26/03/19 19:18
8 תגובות

שלום, אני מחפש לראות אם יש עוד אנשים שחוו את הבעייה שלי, ולראות כיצד התמודדו.
אני סובל בשנים האחרונות מחרדה. התחיל כחרדה חברתית, התגבר וכעת מדובר בחרדה כללית - לחץ תמידי, התקפי חרדה וכו'. בחמש שנים האחרונות ניסיתי שלל תרופות (בין היתר, ציפרלקס, ויפאקס, איקסל ועוד). כל התרופות, בלי יוצא מהכלל, ומהכדור הראשון או השני, גורמות לתופעת לוואי ברורה - קושי לקיים יחסי מין (קושי להגיע לסיפוק). כנראה שאני מאוד רגיש בנושא. לכן, בזמן האחרון התייאשתי ואני ללא טיפול תרופתי. כמובן שהחרדה לא נעלמה ולהפך, הלחץ רק גובר ולאחרונה אפילו יש פגיעה מהותית בתפקוד המיני (בכיוון ההפוך ממה שהתרופות גורמות). אולי יש משהו שלא חשבתי עליו, אולי מישהו באותו המצב ויוכל לעזור?


תגובות

לונגלי
28/03/19 13:25

אז אתה ללא תיפול תרופתי בכלל?

אבי85
29/03/19 10:33

כרגע - נכון, ללא טיפול תרופתי כלל.

אבי יקר. קשה לחיות עם דיכאון וקשה גם לחיות עם פגיעה בתפקוד המיני. יחד עם זאת ישנן תרופות נוגדות דיכאון שאינן פוגעות בזיקפה כמו רמרון. ישנן גם תרופות נלוות שניתן לרשום בכדי לסתור את תופעת הלוואי הזו. בנוסף, יכול להיות שטיפול טבעי אשר מוכח כבר מחקרית כיעיל במצבי דיכאון כמו זעפרן ( יש לרכוש רק ממקור ידוע רצוי וכדאי בהתייעצות עם הפסיכיאטר) אשר לא גורמים לבעיות במיניות. הייתי פונה לפסיכיאטר בבקשה לטיפול ברמרון. האם אתה מטופל גם נפשית?

אבי85
30/03/19 20:06

אורית שלום. מאוד מודה לך על תגובתך. הבעייה המשמעותית שלי היא חרדה (GA). אבדוק לגבי רמרון עם הפסיכיאטר שלי, באמת לא זכור לי שניסיתי תרופה זו. חשוב לי להגיד שאחד הדברים היחידים שבסדר אצלי זה השינה, ולא הייתי רוצה להרוס את זה... לגבי טיפולים נפשיים - במשך השנים ניסיתי שלל אופציות. אף אחת מהם לא פתרה את המצב. שבוע טוב לכולנו.

רמרון לא פוגע בשינה. נהפוך הוא תחילת הטיפול מלווה הרבה פעמים בעייפות קשה ורדימות שעוברת עם הזמן. איזה טיפולים פסיכולוגיים ניסית?

1ron123
31/03/19 13:06

מסכים עם אורית לחלוטין. רמרון או סימבלטה הינן תרופות מסוג אחר. אגב שינה, רמרון ניתנת לפעמים אפילו כתרופה תוספתית להסדרת השינה... כמו כן התופעה של חוסר היכולת להגיע לאורגזמה הינה תופעת לוואי מאד מוכרת של SSRI עד כדי כך שלעיתים רופאים מטפלים בSSRI בבעיה ההפוכה... על פי רוב תופעות הלוואי חולפות כעבור מספר שבועות וגם אם לא כפי שאמרה אורית יש תוספים שהרופא יכול לתת בעניין. האם התרופות עזרו בעניין החרדה כאשר לקחת אותן? אגב, חרדה כשלעצמה מפריעה אף היא כשלעצמה על קיום יחסי מין. הרי מי יכול לחשוב על הנאתו ובוודאי על הנאת בן/בת זוגו בזמן חרדה? אי טיפול הינה האפשרות הכי פחות טובה... דבר עם הרופא שלך בפתיחות ויחד תמצאו פתרון. בהצלחה.

אבי85
31/03/19 23:01

לגבי השינה - אני יודע. בכוונה ציינתי את זה כי החשש הוא התמכרות, ואז כשמנסים להגמל אחת מההפרעות תהיה בתחום השינה, כי הגוף התרגל לתרופה. בזמנו לקחתי גם בונסרין, וזה מאוד מרדים, לא משהו שאני חושב שטוב לחיות איתו לאורך זמן ארוך מידי. כמה רמרון קרוב לבונסרין בהיבט הזה? ניסיתי כל הדברים הסטנדרטיים וחלק אפילו פחות סטנדרטי בתחום הטיפולים הנפשיים. אצלי תופעות הלוואי לא חלפו אפילו אחרי חודשים רבים. מה שהייתי עושה לפעמים זה לוקח כדור בבוקר, ומתאם את זמן "הביצוע" ללפני לקיחת הכדור - בבוקר. וזה עדיין לא היה מספיק טוב (הצליח רק כשהמינון היה נמוך יחסית). תארו לעצמכם איזה חיים דפוקים, לתזמן את עצמך ככה. או לדלג על לקיחת כדור רק בשביל להצליח לקיים יחסים, ואז אתה מקבל תופעות לוואי מוזרות אחרות בגלל הדילוג. וברוך השם, כשאתה לא לוקח ויפאקס, הגוף דואג להזכיר לך את זה. לגבי השפעת התרופות על החרדה, כן הן עזרו. ויפאקס תרופה טובה שהצליחה להרגיע, אבל ברגע שזה דופק לך את חיי המין לגמרי - אתה מסתכל על זה בצורה מאוד לא חיובית. ולהתחיל עכשיו לקחת עוד תרופות שסותרות את תופעות הלוואי - לכאן כבר לא הייתי מוכן. אם התופעה כל כך נפוצה - אז שחברת התרופות יזיזו את עצמן ויתחילו לחקור את זה!

1ron123
01/04/19 16:43

נחקר גם נחקר... 40-65% מהאנשים שלוקחים SSRI סובלים מבעיות בתחום המיני (אפרופו חלקן קשורות בתרופה וחלקן במחלה). יש מחקר שמראה שוולבוטרין כ 2-3 לפני קיום יחסי מין מעלים את התופעה ב 66% מהמקרים בשימוש תדיר. יש עדויות כי אפילו זעפרן (כן התבלין) מביא לשיפור... רופאים אחרים ממליצים על אי לקיחת כדור SSRI בסוף השבוע... רוצה לקרוא יותר? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6007725/ ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שלך...