מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק

ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהמורה במצוקה
מורה במצוקה
08/12/18 23:29
6 תגובות
שלום. אני מורה מחנכת במקצועי. שנים שעשיתי חייל בעבודה מול ילדים והורים. בעקבות משבר בבית ספר התחלתי לחטוף התקפי חרדה בישיבות צוות ובמיוחד מול הורים. ויתרתי על החינוך ממקום תבוסתני מול החרדה. היא מנצחת אותי. מה עושים?
נעמה24
החרדה לא מנצחת אותך..הייתי במישר. ניהולית בכירה והתחילו לי חרדות כמה פעמים בחיי ויכולה להעיד שהכל היה לטובה עשיתי תמיד שינוי שרק בדיעבד הבנתי שהיה. צריך לקרות. תטפלי בעצמך בלי להלקות בכלל על עניין העבודה אל תנסי להבין מה מי מו כרגע תטפלי במקור החרדה ואחכ תמצאי עבודה לא פחות טובה. החיים מלחיצים ובטח מערכת החינוך עם הורים שיש להם התערבות ודרישות לא הגיוניות הייתי שם.. אל תחשבי על זה בכלל ככישלון אלא כשינוי שהיה. צריך להגיע יש בחיים האלה נסתר מהגלוי. טיפול תרופות במידת הצורך כרגע כשתתחזקי תמשיכי לעשות חיל.
ד"ר מורן טויק
היי יעלי, כתבת שעברת משבר ואחריו התחילו התקפי החרדה. ממצב של תפקוד טוב, כפי שכתבת עשית חיל, בעקבות המשבר התקשית לתפקד בעבודה וחשת שאת נאלצת לעזוב בעל כורכך. האם קיבלת טיפול לאחר המשבר? ישנם טיפולים יעילים, שלרוב מסייעים תוך מספר שבועות. ההמלצה היא בדרך כלל שילוב של טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי.
יעלי31
היי תודה ד"ר מורן. ניסיתי לטפל בcbtאך ללא הצלחה. אני כבר בבית ספר אחר מאוד טוב ונעים לי שם. אני כבר לא מחנכת אבל מעצם כישוריי בחנ" מ קיבלתי שעות עם ילדים דפרנציאליים ויש לעיתים ישיבות עם הצוות וההורים דבר שגורם לי לחרדה. (הזיה.. נהלתי ישיבות כאלו בלי למצמץ...) יום חמישי יש פגישה עם הורי תלמיד. לא אני אמורה לנהל את הישיבה אלא המחנכת והיועצת. אני רק ברמת ההכרות ורק המחשבה על זה גורמת לי להרגיש לחץ ואני חוששת שיהיה לי התקף חרדה. אוף! מה נסגר איתי... טיפול תרופתי? אין מצב! הציפרלקס שנלקח בלי קשר לההפרעה הזו גרם לי להשמנה ופגיעה בלבידו אין מצב לוקחת אותו שוב. חשבתי לפגישה בחמישי לקחת מראש ואבן או משו כזה ולפנות לטיפול cbt רציני יותר מהקודם. מה דעתך?
ד"ר מורן טויק
היי יעלי, מצוין שפנית לטיפול. באמת לפעמים לוקח זמן למצוא את הטיפול שמתאים לך ואת המטפל המתאים. אל תוותרי, נסי למצוא טיפול פסיכולוגי שיתאים לך. אכן לרוב טיפול cbt הוא יעיל, וזאת בדרך כלל ההמלצה, אבל יתכן שתעזרי יותר בטיפול ממוקד בטראומה, אם מה שגרם לחרדה הוא אירוע טראומטי (כפי שהשתמע מדברייך). נהדר שמצאת עבודה שאת מרגישה שמתאימה לך יותר כרגע. ההתמודדות ביום חמישי כרגע מלחיצה אותך, האם תוכלי להעזר במחנכת או ביועצת שיהיו שם לצידך?
עגנון
משבר בעבר יכול להפחיד את האדם באפשרות שיחזור, או שיקרה משהו דומה שימוטט אותו. אם העתיד טוב, קשיי העבר לא חשובים. חשבי איך לחנך וללמד לטובה, חפשי שיטות חדשות וטובות למקצועך, תני בחינוך מאמונותייך בקשר לאופן שאדם צריך לדעת לנהוג בחייו. תני אהבה למטופלים. אז גם תיהני יותר מהעבודה ותהיי מסופקת רגשית.
יעלי31
תודה עגנון אבל להעלים אץ החרדה אני צריכה מעבר. ד"ר טויק את חושבת שכדאי לשתף את היועצת? אנחנו בקשר טוב היא יודעת גם בגדול מה היה בביס הקןדם אבל אני חוששת ממיתוג...