מנהלי קהילה


מובילי קהילה

בליטה קלה מצד שמאל של הבטן
שלום,
כבר מספר שנים שיש לי מעין "בליטה" קלה שכזו, בחלל הבטן מצד שמאל (ממש צמוד לצלע השמאלית, מעט מתחתיה) - אגב, כשאני אומר שמאל אני מתכוון שמאל שלי.
אין לי הרגשה מסוימת שאני נוגע בבליטה הזו, אבל בשנים הללו יש לי חרדה וסטרס, ואני תמיד מרגיש את זה בדיוק בבטן בצד שמאל בבליטה הזו. כלומר הסטרס מתבטא במעין "לחץ" או "פרפרים בבטן" דווקא בנקודה הספציפית הזו, בצד שמאל של הבטן.
כאשר אני בלחץ נפשי והאיזור הזה לא נרגע - אני "מעסה" את האיזור הזה וההרגשה שלי משתפרת מאוד.
בנוסף, הייתי לפני 3 שנים לוחם בצבא, ומתאמן קבוע בחדר הכושר, הייתי עושה כפיפות בטן כל חיי ללא שום בעיה.
כיום - כאשר אני מנסה לעשות כפיפות בטן, ממש אחרי 3-4 כפיפות - אני חוטף כיווץ שרירים פשוט נוראי באיזור הזה.
השרירים פשוט זזים לבד, מקבלים צורה נוקשה כזאת, ממש רואים את זה בעיניים, זה מפחיד.
בהתחלה הרופאת משפחה טענה שאני "פשוט לא בכושר" , אבל זה שטויות, כי אני מכיר את התחושה שעושים כפיפות בטן ואי אפשר "לעלות" יותר, ומרגישים שהכל "שורף" וכו', זה ממש לא הגיוני שאני חוטף כזה כיווץ שרירים.
אני דיי בטוח שכל מה שתארתי קשור אחד לשני - הרופאת משפחה שלחה אותי לעשות צילום אולטראסאונד "בטן עליונה כולל כליות" - הבדיקה יצאה תקינה לגמרי.
האם יש המלצה מסוימת לאיזה רופא עליי לגשת? האם יכול להיות שמדובר בסוג של בקע קטן? איזה איבר אמור להיות בצד שמאל של הבטן העליונה? (מעט מתחת לאמצע של הצלע השמאלית).
האם יכול להיות קשר, בין משהו רפואי בבטן (כולל בקע קטן למשל) - לסטרס/חרדה?
תודה.
לימור חורש
היי בן, קודם כל אציין שאיני רופאה, אבל מכירה את תחום השרירים (כך שתשובתי מגיעה משם, אך ייתכן שאני מפספסת משהו בכיוונים אחרים). שרירים מושפעים מאוד ממתח ומחרדה והם נוטים להתכווץ, וגם ציינת שזה קורה בסמוך לכושר שאתה מבצע וזה מעלה לי את החשד שמדובר בשריר. במידה ומדובר בטריגר פוינט, סביר שלא יראו את זה בבדיקות ולכן הבדיקות תקינות. טריגר פוינטס הן נקודות בגוף, לרוב בשרירים וברקמות רכות, שנוטות להתפס ולגרום לכאב רב. במידה ואכן הכל יימצא תקין, אפשר להבדק אצל איש מקצוע מהתחום ולעבור עיסוי / דיקור בהתאם. ממליצה בחום להמתין לתשובת רופא מקצועי, טרם תיגש להמלצה שלי (ובפרט שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט, זה רק "נשמע כמו")
ד"ר גור רות
שלום בן. צר לי אבל אין כאן איזו אבחנה פשוטה. תריך לגשת ולהבדק ע"י רופא והכוון של רופאת המשפחה הוא טוב - תתייעץ איתה למי להמשיך. ד"ר גור.
מאור אדרי
היי בן 36 מרגיש בצד שמאל של הבטן תחתונה מי סוג של נפיחות באה והולכת
כמובן שעשיתי סיטי עם הזרקה בדיקת שתן בדיקת דם כגון תפקוד כליות והכל יצא תקין כבר מתחיל להתייאש
ד"ר גור רות
שלום מאור.
פנה למרפאת כאב ויעזרו לך.
ד"ר גור.