מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיספרוקטיטיס הריון
פרוקטיטיס הריון
29/07/18 19:08
2 תגובות
היי
אני שבוע 23. נכנסתי להריון ברמיסיה ללא תרופות. תחילת שליש שני התחיל פרוקטיטיס. התחלתי שימוש בנרות רפאסל ופרוקטופואם עם שיפור חלקי בלבד. אחרי שבועיים עברתי לקצף קורטיפואם. לאחר 3 שבועות של שימוש בקצף הרגשתי שאין לי תסמינים והתחלתי להוריד יום כן יום לא, כעבור 4 ימים חזר הדימום (אציין שגם סובלת מעצירות ומאמץ בשירותים). האם יתכן שהדלקת בכלל לא עברה? האם ירדתי מהר מדי מהתכשיר?
איך נכון לשלב נרות עם הקצף? הנרות גורמים לי לאי נוחות רבה וצורך ליציאה לכן אני לא משתמשת במהלך היום...
האם התכשירים לא מסוכנים בשימוש בטווח ארוך בהריון.
phoenix999a
עיצה מאדם לא מקצועי שעבר עשר שנות סבל. כל התייחסות לכל טיפת דם, תגרום להתגברות הפחד, שתגרום להתגברות הדימום והחמרת המצב. הרגעות שקט ושלווה יפסיקו את הדימום. סתם דיעה של אדם לא מקצועי.
פרופ׳ הנית ינאי
שלום לכותבת. ראשית, אין תרופות בטוחות במאה אחוז. הטיפול שניתן לך, שלוב של של נרות רפאסל וחוקנים של קורטיפואם נחשב טיפול בטוח גם בהריון. מאחר והיתה תגובה ראשונית לטיפול בחוקן עם של קורטיפואם והתלקחות עוקבת שהופיעה אחרי הגמילה מקורטיפואם יש סבירות גבוהה שקימת פעילות דלקתית ברקטום, דלקת שתלויה בטיפול המקומי בסטרואידים. את כמובן צריכה לעדכן את הרופא המטפל ולהתיעץ איתו/ה לגבי חידוש טיפול בקורטיפואם (מינון ומשך). ניתן גם לשלב נרות רפאסל במינון 1 גרם אפילו פעמים ביום ו/או חוקנים של רפאסל במינון 1 גרם שמגיעים לחלקים קצת יותר גבוהים (פרוקסימאלים) מהנרות. לחילופין ובמידה והדלקת ברקטום מאוד נמוכה (דיסטלית) ניתן לפעמים להעזר בנרת של בודזון שניתנים בהכנה רוקחית. ההחלטה על המשלב המתאים לך ואופן הטיפול חייבת להודות ביחד עם הרופא המטפל. בהצלחה, הנית ינאי