מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
ד
ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא
שרה שויצקי
שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות. בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים. הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR. התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהקבלה לעבודה חדשה - הפניה למרפאה תעסוקתית

קבלה לעבודה חדשה - הפניה למרפאה תעסוקתית

18/06/18 10:48
4 תגובות

שלום,
בשעה טובה התקבלתי לעבודה חדשה ומאתגרת, שאני רואה בה ממש הזדמנות בשבילי ומעין מקפצה בקריירה.
אני אמורה להתחיל בעוד מס' שבועות כעובדת חברת כ"א ולהקלט בחברה לאחר מס' חודשים.
כחלק מתהליך הקליטה התבקשתי למלא שאלון הצהרת בריאות, ולשלוח למשאבי אנוש (במקרה המשרד שבו אעבוד) יחד עם סיכום מידע רפואי מרופא משפחה ולאחר מכן להגיע לרופא תעסוקתי.
כבר בשאלון יש שאלות על אשפוזים, מחלות, תרופות..

אני חצי שנה אחרי התקף שני (כ-9 שנים לאחר התקף ראשון) שכלל אשפוז והביא לאבחנה. חזרתי לתפקוד ללא מגבלה ומטופלת תרופתית למניעה. עד כה לא סיפרתי על המחלה לאנשים שאינם חברים קרובים או משפחה, בטח לא לאנשים מהעבודה - מנהלים, עמיתים וכו'.

ההפניה הזו למרפאה תעסוקתית מאוד מלחיצה אותי.
אני מפחדת שזה יפגע בסיכויים שלי להתחיל את העבודה למרות שהתקבלתי. אני יודעת שזה לא חוקי אבל דברים קורים ולא בא לי להלחם על ההתחלה...
גם לא הייתי רוצה שהמידע הרפואי שלי יסתובב בין המנהלים והקולגות העתידיות שלי, בטח לפני שהם מכירים אותי..
אלו שני החששות העיקריים שלי.

עם כמה שהמחלה הזאת לא צפויה אני יודעת בתוכי שאין לי שום מגבלה לבצע את העבודה ולבצע אותה טוב מאוד. גם היום אני עובדת במשרה מלאה וב"ה אני בתפקוד מלא מלא מלא.
חשבתי אולי לבקש לשלוח את הטפסים בעצמי למרפאה תעסוקתית, בלי שיטיילו במשרד אבל אני חוששת שזה יתפרש כגסות רוח, חוסר שיתוף פעולה או יעורר חשדנות כלפיי.

אני לא רוצה לוותר על ההזדמנות אבל מאוד רוצה לשמור על הפרטיות שלי.

אשמח לשמוע כיצד לדעתכם עליי לפעול.

תודה רבה מראש!
P


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
18/06/18 12:49

הי פרל העלית סוגיה באמת די מעצבנת וכזו שאישית לא נתקלתי בה בעבר. אחותי היא עורכת דין מתחילה אז שלחתי לה את הקישור ושאלה שלך וביקשתי ממנה התייחסות קצת יותר מבינה וזו תשובת: "ההמלצה שלי שהיא תתייעץ עם עו"ד לדיני עבודה. זה משהו שמצאתי ברשת בעקרון, המעביד זכאי להפנותך לרופא תעסוקתי. 2. אף אם יימצא על ידי הרופא התעסוקתי כי יש לך מגבלה רפואית כלשהי, תהיה זכאי להמשיך בעבודתך. זכות זו מוקנית, בין השאר, בתוקף החוק למניעת אפליית אנשים עם מוגבלויות (משנת 1998). חשוב לזכור, כי מול זכותו של העובד להמשיך ולעבוד, עם ולמרות מוגבלותו, עומדת למעביד זכות לקבוע כי אין הוא יכול "להעסיק" את העובד המוגבל. 3. המשך יחסי העבודה בינך לבין המעביד, איננה מענינו של הרופא התעסוקתי והיא תלויה בדיני העבודה ובמערכת יחסי עבודה ביניכם (יחסים השונים ממקום עבודה אחד למשנהו) אני לא יודעת מה יהיה המצב בתחילת העסקה, האם יכולים לחייב אותה או לא. עדיף שתעשה גוגל לעו"ד בתחום או גוגל למילים "האם המעסיק יכול לחייב איבחון ע"י רופא תעסוקתי לפני תחילת עבודה". אני מקווה שהתשובה שלה תעזור לך להמשיך בברור ולהחליט מה לעשות. ללא קשר לתשובה שלה אני מאמינה שקיבלו אותך על סמך הכישורים שיש לך ובטח לא יוותרו בקלות ולעניין הידיעה של חברים לעבודה על מצבך הבריאותי אני אכתוב לך, כפי שכתבתי ואמרתי בעבר, נכון שאנחנו (בני האדם בכללי) חושבים שאנחנו מעניינים אחרים אבל האמת היא שמלבד הקרובים לנו ביותר אנחנו לא ממש מעניינים אף אחד. הידיעה שיש לך טרשת תיכנס להם מצד אחד ותצא מצד שני וזהו הם ימשיכו בחיים השגרתיים שלהם ובצרות/שמחות הקרובות להם ואת תהיי רק עוד קולגה לעבודה. זה אולי נשמע קצת ציני ומעליב אבל תחשבי על עצמך, עד כמה באמת מעניינות אותך הצרות/שמחות של הקולגות שלך. בהצלחה

P
18/06/18 13:56

היי עינת, תודה רבה לך ולאחותך. אני לא חושבת שאני מעניינת את הקולגות יותר מדי, אני יותר חוששת שזה יתגלה ויפגע בקליטה שלי לחברה.

עינת-מילר
מוביל קהילה
18/06/18 14:24

זו באמת סוגיה מפחידה

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
19/06/18 9:56

היי פרל, זו אכן סוגיה מורכבת. אני חושב שהעיקר הוא שהתקבלת לעבודה על סמך כישורייך ואין שום סיבה בעולם שמשהו ישתנה בעקבות אבחנה של טרשת נפוצה. כשמתייעצים איתי אם לספר במקום העבודה או למי על אבחנה של טרשת נפוצה, אני מנסה להבין בהתאם לאופי העבודה והאווירה, כמו גם מקרים אחרים במקום העבודה שמישהו נעדר בעקבות מחלה. הרבה יותר מסובך המקרה של מקום עבודה חדש בו האנשים וגישתם אינה מוכרת. מניסיוני, אנשים לא מכירים את המחלה מספיק, ודעתם עליה תלויה באדם/פרסומת/כתבה אחרונה שראו בנוגע למחלה. המלצתי היא לפנות לאחראית משאבי אנוש, להגיש לה את הטפסים שביקשה ישירות אליה ולציין שיש פה פרטים אישיים/אינטימיים אז בבקשה שרק את והרופא תהיו חשופים אליהם. ברוב המקרים התשובה תהיה: "כמובן, אנחנו מקום מקצועי ומובן שפרטייך הרפואיים ישמרו בסודיות, זה התפקיד שלי ואת יכולה לסמוך עליי." במידה ותוזמני גם לפגישה אצל רופא תעסוקתי, מצבך ייבחן במקום והוא יראה שאין כל בעיה להעסיק אותך. לאחר מכן, כפי שעינת ציינה (על היתרונות והחסרונות שבכך), אנשים לא כל כך מתעניינים באחרים. ב ה צ ל ח ה בבקשה המשיכי לשתף אותנו - מאוד מאוד מקווה שתקלטי באופן חלק, תצליחי ותזכי לסיפוק מהעבודה.