מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדה''אז למה קוראים לי דיסתימיה?'' או ''זעקה לעזרה''

''אז למה קוראים לי דיסתימיה?'' או ''זעקה לעזרה''

21/05/18 3:40
6 תגובות

התשובה הפשוטה ביותר היא שזו האבחנה העיקרית שלי. דיכאון כרוני אם רוצים להיות קצת יותר מקצועיים.
התשובה היותר מורכבת היא, שחווית החיים שלי נסובה סביב זה.
לא יודע מי מכם סובל מאותו דבר, אבל בשביל להסביר לאלה שלא - תדמיינו דיכאון שלא עוזב. בכלל. אף פעם.
אין לי מושג איך זה מרגיש להיות בלי דיכאון. לא זוכר את עצמי בלי זה, בלי התחושה המוזרה הזאת שבתור ילד לא יכולתי לתת לה שם. 24 שנה, ואין לי מושג מה זה לעבור יום בלי מחשבות אובדניות, בלי יאוש, בלי להלחם בשביל לצאת מהמיטה או לעשות פעולות פשוטות אחרות.
וכל זה לבד. לא לבד פיזי, לבד רגשי. בדידות לאין קץ.
והשבוע התחלתי לקחת כדורים, פעם ראשונה בחיים. פעם ראשונה שהצלחתי לאזור כוח ואומץ ולגשת לפסיכיאטר, אבל בכל זאת אני כולי מלא חששות. כי מאיפה אני אמור לדעת מה הכדור אמור לעשות? איך אני אמור לדעת אם הכדור עוזר לי, אם אין לי בכלל מושג איך זה מרגיש להיות אחרת?
אז לצערי אין לי יותר מידיי עם מי לשתף. כלומר, יש, אבל אף אחד מהסובבים אותי לא סובל מאותה הפרעה, ואני מרגיש שבגלל זה, אף אחד לא באמת מצליח להבין אותי. אני מרגיש שאני בסיטואציה שבה אני חייב אנשים לדבר איתם על זה, אבל מאסתי בלנסות להסביר את זה לאנשים שאין סיכוי שבאמת יבינו את התחושה, את המחלה ואת מה שנלווה עליהן.
אז אם יש פה אנשים (גברים ונשים) בטווח הגילאים שלי (24+-) שגם סובלים מדיכאון כרוני או דיכאון כפול, אני דיי חייב לדבר, לפרוק ולשמוע חוויות של אחרים.

תודה מראש, דיסתימיה.


תגובות

Sara8
21/05/18 9:49

כל כך מבינה אותך .. מרגישה אותו הדבר אשמח לשוחח

דיסתימיה
21/05/18 10:47

תודה רבה, שולח.

ליצן-עצוב
25/05/18 1:47

קראתי את הפוסט שלך כמה פעמים ואני מרגיש ממש הזדהות כמעט עם כל מילה. אם להיות כנה אני חושב שזו הפעם הראשונה שנחשפתי למושג דיסתימיה. אשמח לשוחח:tmbsup:

תודה ששיתפת וכל הכבוד שפנית אל פסיכיאטר. צעד חשוב בעיניי. כשתגיע למעקב אצלו תוכלו לשוחח על ההשפעה של הטיפול התרופתי ולבחון ביחד את היעילות שלו. ממליצה בחום לשלב גם טיפול פסיכולוגי, השילוב של טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי יכול לתת מענה טוב יותר. נשמח להמשיך להתעדכן.

ציפור.נפש
23/07/18 0:38

היי דיסתימיה. הגעתי להודעה הזאת כשחיפשתי את המושג "דיסתימיה" פה באתר, כי זה ממש מתחבר לכל מה שאני מרגישה כרגע. מתפקדת כראוי, אבל עם הרגשה תמידית של בדידות וריקנות. הרגשה שאני חיה מתוקף זה שנולדתי, ולא מצליחה להפוך את החיים שלי מנטל למתנה. אשמח לדבר איתך על התהליך שאתה עובר ולשאול איך אני יכולה אולי גם לאזור אומץ ולשנות את מצבי.

דיסתימיה
23/07/18 1:21

מוזמנת לשלוח הודעה