מנהלי קהילה

תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.

פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה

שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
טיפול ב Drop foot ע"י תא לחץ
22/04/18 22:21
1 תגובות
לאחר כאבי תופת בגב התחתון בעכוז וברגל שמאל צנחה לי כף הרגל(Drop foot), נותחתי לאחר כ 50 שעות מרגע המקרה בחוליות L3, L4, L5 היום לאחר שבועיים מהניתוח של טיפולי פיזיותרפיה עדיין אין שיפור בהרמת כף הרגל והאצבעות.
שאלותי הם:
1. האם טיפול בתא לחץ יכול לעזור לחדש ולשקם את תאי העצב שנפגעו?
2. האם תאי עצב שנפגעו יכולים להתחדש וכמה זמן לוקח השיקום שלהם?
3. האם יש טיפולים נוספים / ניתוחים שיכולים לעזור?
תודה, שלומי
פרופ' עמירם כ"ץ
1. להבנתי אין בסיס מספק לציפיה בנתונים המתוארים. 2. בעקרון כן, תלוי באופי הפגיעה בעצב ובחומרתה. משך ההחלמה בין ימים אחדים עד למעלה משנה ואם הפגיעה קשה יתכן שלא תהיה החלמה כלל. 3. כדי להשיב צריך לדעת מה גרם לפגיעה, מה הייתה חומרת הנזק לפני הניתוח ומה הייתה השפעת הניתוח על העצבים שנפגעו. אם הנזק הוא תוצאה של לחץ על עצבים והלחץ הוסר, קרוב לוודאי שלא יהיה מקום לטיפול נוסף שיתרום להחלמת עצבים. חשוב לשמר את טווח התנועה בקרסול ואולי לבחון בהמשך צורך במכשור שימזער את ההפרעה להליכה.