מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
ד
ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא
שרה שויצקי
שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות. בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים. הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR. התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהטרשת או חרדה?

טרשת או חרדה?

15/04/18 1:39
1 תגובות

טוב אז ככה.... מצב מגעיל!
זה התחיל בזה שנרדמו לי הידיים והרגליים מתוך שינה.. משהו כמו שלושה שבועות. הלכתי לרופאת משפחה היא הפנתה לניורולוג הוא לmri ומשם.. הכל החמיר.
תוצאות הבדיקה אומרות : בחומר הלבן בשתי המספרות של המוח הגדול נראים מוקדים קטנים בודדים בעלי אות גבוה ב t2 ללא דיפוזיה מעוקבת וללא האדרה המוקדים אינם ספציפיים. פרט לכך החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. הדיפוזיה לא מעוכבת מבני קו האמצע שמורים אין סימני דימום. אין הגברה פתולוגית תוך מוחית מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגלתיים. ארובות סינוסים פרה נאזליים עצמות הגולגולת ותאי מסטוריד ללא פתולוגיה ראויה לציון. חדרי המוח הציסטרנות הפיסורות והחריצים בגודל צורה ומיקום תקינים.
1. מה זה אומר המוקדים האלה?
2 האם יכול להיות שעברתי אירוע מוחי?
3 טרשת?!
בדיקות דם כלליות הכל תקין. B12 463 שזה בטווח הנורמה אבל נחשב תקין.
מבחינת תלונות מרגישה יותר מדי תחושות:
1 נימול כמעט קבוע אך באזורים שונים בגוף.. בשבוע האחרון יד שמאל.
2. יובש בפה
3. חולשה בשרירים
4. כאב ראש לא חד אלא עמום אבל מציק
5 לחץ באוזניים
6 ראייה פחות טובה
7 תחושת שריפה בבוקר כמו צרבת בכל הגוף
8 קושי להירדם
מה קורה לי?!
חרדה?? טרשת?? משהו חמור משני אלה?! שני אלה יחד???
אני בת 36 מעשנת אמא לשלושה המצב מתסכל ביותר.
לא יכולה כבר לחכות לתור אצל הנואורולוג
מתה מפחד! ממש רוצה להבין מה קורה


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
15/04/18 11:29

שלום ליבי קיבלת את פיענוח ה- MRI ואני מבין שהוא מעורר חרדה. רוב הדברים שנבחנו הם תקינים ובנוסף מציין הרדיולוג שמצא מוקדים קטנים בודדים; לפי תגובתך אני מבין שבהם התמקדת. המוקדים הללו יכולים להעיד על מגוון רחב של מצבים וגם על שום דבר, לדוגמה כיום ידוע שקיימים מוקדים במוח גם כאשר מבצעים MRI לאנשים בריאים ללא כל בעיה נוירולוגית (רואים זאת פעמים רבות שלוקחים קבוצת ביקורת בריאה למחקרים, שגם עוברת MRI לשם ההשוואה). הפירוש והאבחון, האם המוקדים שזוהו מסבירים או קשורים לתחושות אותם את מתארת, יכולים להתבצע רק בעזרת הבדיקה הנוירולוגית. לכן אני מקווה שהתור שלך יגיע בהקדם. מניסיוני ברוב הפעמים, תהליך האבחון והבירור הנוירולוגי הוא ארוך, ואף ייתכן שגם לאחר בדיקת הנוירולוג תישלחי לבדיקות נוספות. אינני יודע, אם הסימפטומים שאת חשה קשורים לבעיה נוירולוגית או לחרדה. אך אני כן יכול להגיד שחלק ניכר מן הסימפטומים מתאימים לחרדה וכי אנו יודעים שחרדה יכולה להעצים את תחושת הסימפטומים הנחווים. לדוגמה: כאב יורגש בעוצמה גבוהה יותר במידה והמטופל חווה גם חרדה (כך גם נימולים, שריפה, לחץ ועוד). כך שסביר ובמידה והחרדה תפחת, עוצמת הסימפטומים והמידה בה הם מפריעים לחיי היום-יום תהיה סבילה יותר. לכן, במקביל לבירור הנוירולוגי, אני ממליץ לטפל גם בחרדה. ומוסיף, כי חרדה היא תגובה טבעית לחוסר וודאות באשר למצב הרפואי והחשש ממחלה קשה. גם אם זו תגובה טבעית ונורמאלית, עדיין נכון לטפל בה, בגלל הדרך בה היא משפיעה ומטרידה אותך. היום הטיפול בחרדה הוא מאוד יעיל, זהו הנושא הנחקר והמתקדם ביותר בתחומי הפסיכולוגיה והפסיכאטריה. היום ניתן לטפל בחרדה באמצעות תרופות ובעזרת טיפול פסיכולוגי, שלעיתים נכון לשלב בין השניים (תרופות ושיחות) כדי להגיע למקסימום השפעה בזמן קצר יותר. את תחילת הטיפול ניתן לקבל אצל רופא המשפחה, לפנות לפסיכולוג או פסיכאטר בקופת החולים אליה את שייכת, במרפאות בבית החולים (למי שעובר תהליך אבחון במחלקה נוירולוגית) או באופן פרטי. אני מקווה שחוסר הוודאות תיפתר בהקדם ובבקשה המשיכי לעדכן אותנו.