מנהלי קהילה



עוד מתכון מחוברת המתכונים לסוכרתיים - לזניה צמחונית שניתן להכין גם בפסח
אם יש שגיאות בעברית שלי, אני כמובן מתנצל מראש. קישוא הוא ירק שמופיע בלא מעט מהמתכונים בחוברת, וכאמור, מכיוון שאין במתכון קמחים כלשהם, ניתן להכין אותו גם בפסח. יש גם מתכונים ללזניה וספגטי בשריים, אך אלה יצטרכן לעבור התאמה לצורך שמירה על כשרות.
לזניה צמחונית – גם כשר לפסח
רכיבים:
200 גרם חצילים קצוץ דק
150 גרם פטריות קצוץ דק
קופסה 200 גרם של עגבניות קצוץ דק
1 בצל בגודל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
כפית של תבלינים מעורבים (לפי הטעם)
200 גרם קישואים חתוך לרצועות דקות
250 גרם גבינת קוטג' דל שומן
ביצה אחת
50 גרם גבינת צ'דר מגורדת
הכנה:
מחמים את השמן במחבת ושמים בתוכה את החצילים, הפטריות והבצל הקצוץ ומטגנים במשך כ4 דקות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. מסירים מאש ומניחים בצד.
מערבבים את גבינת הקוטג' והביצה בקערה כדי ליצור רוטב ומניחים בצד.
מניחים את רצועות הקישואים בתוך תבנית אפייה ומפזרים מעט מלח מעליהם. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים את הקישואים בשני הצדדים לזמן קצר עד שכל הנוזלים בתוכם התאדו.
לוקחים כלי בישול חסין אש ומניחים בתוכו שכבה דקה של תערובת החצילים, בצל, עגבניות ופטריות.
מוסיפים עליו שכבה של רצועות הקישואים ומפזרים מעליו חלק מרוטב הגבינה וביצה.
חוזרים על התהליך שוב – שכבה של התערובת, שכבה של רצועות הקישואים ורוטב הגבינה – עד שכל הרכיבים מסודרים בשכבות בתוך הכלי.
מפזרים מעליו את גבינת הצ'דר המגורדת ואופים בחום 175 מעלות במשך 35 – 45 דקות, עד להשחמה.
מספר מנות: 4
ערכים תזונתיים:
קלוריות למנה: 217
סך שומן כולל: 12.3 גרם
שומן רווי: 4 גרם
פחמימות: 12.5 גרם
סיבים תזונתיים: 2.8 גרם
חלבון: 15.3 גרם
חלינקה ש
נשמע מעולה!:teeth: