מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2עוד מתכון מחוברת המתכונים לסוכרתיים - לזניה צמחונית שניתן להכין גם בפסח

עוד מתכון מחוברת המתכונים לסוכרתיים - לזניה צמחונית שניתן להכין גם בפסח

אנונימי
אנונימי
12/03/18 11:11
1 תגובות

אם יש שגיאות בעברית שלי, אני כמובן מתנצל מראש. קישוא הוא ירק שמופיע בלא מעט מהמתכונים בחוברת, וכאמור, מכיוון שאין במתכון קמחים כלשהם, ניתן להכין אותו גם בפסח. יש גם מתכונים ללזניה וספגטי בשריים, אך אלה יצטרכן לעבור התאמה לצורך שמירה על כשרות.

לזניה צמחונית – גם כשר לפסח

רכיבים:

200 גרם חצילים קצוץ דק
150 גרם פטריות קצוץ דק
קופסה 200 גרם של עגבניות קצוץ דק
1 בצל בגודל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
כפית של תבלינים מעורבים (לפי הטעם)
200 גרם קישואים חתוך לרצועות דקות
250 גרם גבינת קוטג' דל שומן
ביצה אחת
50 גרם גבינת צ'דר מגורדת

הכנה:

מחמים את השמן במחבת ושמים בתוכה את החצילים, הפטריות והבצל הקצוץ ומטגנים במשך כ4 דקות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. מסירים מאש ומניחים בצד.

מערבבים את גבינת הקוטג' והביצה בקערה כדי ליצור רוטב ומניחים בצד.

מניחים את רצועות הקישואים בתוך תבנית אפייה ומפזרים מעט מלח מעליהם. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים את הקישואים בשני הצדדים לזמן קצר עד שכל הנוזלים בתוכם התאדו.

לוקחים כלי בישול חסין אש ומניחים בתוכו שכבה דקה של תערובת החצילים, בצל, עגבניות ופטריות.

מוסיפים עליו שכבה של רצועות הקישואים ומפזרים מעליו חלק מרוטב הגבינה וביצה.

חוזרים על התהליך שוב – שכבה של התערובת, שכבה של רצועות הקישואים ורוטב הגבינה – עד שכל הרכיבים מסודרים בשכבות בתוך הכלי.

מפזרים מעליו את גבינת הצ'דר המגורדת ואופים בחום 175 מעלות במשך 35 – 45 דקות, עד להשחמה.

מספר מנות: 4

ערכים תזונתיים:

קלוריות למנה: 217
סך שומן כולל: 12.3 גרם
שומן רווי: 4 גרם
פחמימות: 12.5 גרם
סיבים תזונתיים: 2.8 גרם
חלבון: 15.3 גרם


תגובות

חלינקה-ש
12/03/18 13:56

נשמע מעולה!:teeth: