מנהלי קהילה



טיפול בציקלותימיה - שאלה (בעיקר לפסיכיאטרים)
אני בת 14, ומזדהה מאוד עם תסמיני ההפרעה הציקלותימית ומאפייניה. הקיצוניות הרגשית שלי ואי היציבות במצבי הרוח התחילו לפני כשנה, וחוויתי מאז כ-5 אפיזודות היפומאניות [התאימו לכל הקריטריונים מלבד קריטריון הזמן (נמשכו פחות מ-4 ימים)] וכ-6 אפיזודות דיכאוניות, שחלקן הגיעו גם למחשבות אובדניות.
הבנתי שכדאי לא להזניח את הנושא (דבר שאפשרי מפני שהפגיעה בתפקוד לא משמעותית) וללכת לאבחון מקצועי אצל פסיכיאטר, כדי שההפרעה לא תחמיר (או אפילו תהפוך להפרעה דו קוטבית מלאה).
העניין הוא, שבסביבה שלי [משפחה (כולל המשפחה הגרעינית), חברה ועוד] ישנה סטיגמה גדולה מאוד על כל הקשור בנושא. המסע לראייה כלשהי של פסיכיאטר יהיה כרוך בקשיים ומכשולים רבים (מבוכה רבה בלשון המעטה, חוסר אמון ועוד), כך שאינני יודעת אם להתעקש על כך. השאלה שלי היא כזו: נניח ותאובחן אצלי ציקלותימיה, מה הלאה? האם הטיפול הפוטנציאלי יכלול בהכרח כדורים על מנת לשפר את המצב ולמנוע את הסיכונים האפשריים? (אם כן, לא עשיתי דבר, שכן לנטילת כדורים פסיכיאטריים יש לגיטימציה כלשהי בסביבתי רק במצבי קיצון). אם לא, מה הוא כן יכלול?
תודה לכל היכול לסייע (ומסייע)!
שיר רייכרט רמות
שלום אופיר יקרה, ראשית אני חייבת להגיד שבהודעתך הקצרה הרשמת אותי מאוד - אני מתרשמת שאת מאוד מחוברת לעצמך ולמתרחש בתוכך, שנית את חכמה וסקרנית - ניגשת לקרוא וללמוד ושילשית את ערה מאוד לסביבתך ומסוגלת לנתח את תפיסותייהם באופן מרשים. הסיבה לפנות לעזרה מקצועית היא בראש ובראשונה להקל על הסבל שלך! אי יציבות במצב הרוח כפי שתיארת, בין אם עונים לקרטריונים כאלה או אחרים או לא, הנם מתישים וקשים. אין סיבה לשאת לבד את הקושי הזה, בטח לא בגילך הצעיר. ניתן וחשוב לעזור בייצוב, בשיפור המיומנות שלך להתמודד עם התנודות ולוויסות מצב הרוח שלך ולהתמודד עם השינויים. סטיגמה כפי שתיארת לצערנו קיימת בחברה באופן רחב. אולי יהיה יותר קל לפנות תחילה לטיפול פסיכולוגי? אם ידרש, המטפל.ת תוכל לעזור לך גם לפנות לעזרה פסיכיאטרית, שייתכן ולא הכרחית. הייתי שמחה לנסות לעזור לך לפנות למי ממשפחתך לבקש עזרה. קודם כל, בואי תחשבי למי אפשר לפנות שיוכל לעזור - אולי יותר קל לפנות לאמא? לאבא? לאח.ות גדול.ה? עם מי יותר קל לך לדבר? וגם מעניין אותי מה לדעתך הורייך רואים לגבי מצב הרוח שלך? תיארת שינויים קשים, אני מניחה שהשפיעו על ההתנהגות שלך, מה ההורים אומרים על זה? מה אמרת על זה? מה דעתך?