מנהלי קהילה



חרדה יוכלה גם להתבטא בקושי נשימה במשך כל היום?
שלום לכולם.
רציתי לדעת אם מה שאני עובר, אני לא היחיד.
אני סובל מחרדה עקב חוויה טראומטית שעברתי בעבר. הולך לפסיכלוגית כבר תקופה. החרדה מתבטאת בקושי נשימה באזור מרכז הבטן חזה, אזור הסרעפת. האי נחת והקושי להכניס אוויר זה משהו שקיים במשך כל היום, קצת מרוכז במשהו או בעבודה וכו אז אני פחות שם לב לתחושה הפיזית, אבל 95% מהזמן זה פשוט הרגשה של מועקה/גולה כזו בסרעפת שמונעת ממני להכניס אוויר. מה משטריד אותי זה שאני שומע וקורא מזה חרדה אצל אנשים רבים, וזה מטריד אותי כי אצלי זה מרגיש לי שונה. ממה שאני מבין חרדה אצל אחרים זה בא וזהה הולך, יכול להיוץ שעה של אקסטרים, ונירגע. אירועים מסיימים יוכלים להקפיץ את החרדה, או סתם ככה פתאום זה קופץ. מה שאני בא להגיד זה שתמיד יש את הרגע הזה שפתאום התחושות הפיזיות נרגעות, אבל לא אצלי. זה לא אקסטרים בקטע שזה גורם לי לקפוא, אבל זה פשוט קושי להכניס אוויר במשך כל היום, תחושות חנק של כמה שניות ואז חוזר עוד פעם כמה רגעים אחר כך( ממש לא בא לעשות השוואה, רק מנסה להסביר את מה שאני מרגיש) . עשיתי בדיקות רפואיות והכל תקין( צילום חזה וכו) נשאר לי רק לעשות בדיקת אסטמה בשביל באמת לשלול הכל. זה מה שמעיק עליי כי זה מבטל אותי, כי שחסר לך אוויר זה מונע ממך דברים, זה עושה אותי תשוש ואאני ניראה תשוש רוב היום, אבל זה כבר משהו אחר.. אני יותר רשום פה בשביל אולי לשמוע אם חרדה יוכלה להתבטא גם בצורה כזו, לא בצורה קלאסית שלה של בא באקסטרים ונרגעת, אלא פשוט שם במשך כל היום? זה קורה? יש אנשים שחווים את זה? כי זה גורם לי לחשוב אולי אני סובל מבעיה רפואית(ואז אולי אפשר לטפל) שהלוואי זה נכון, כי זה ניראלי לי לא הגיוני שכל הזמן קשה לי לנשום. אני אשמח לשמןע אנשים בקשר לזה. מציין שאני סובל מהקושי נשימה כבר יותר משנתיים, יש תקופות קצת יותר טוב קצת פחות טוב אבל שנתיים פלוס, אותו המצב.
תודה ושבת שלום.
אורית זאבי יוגב
רמי יקר. מה שאתה מתאר לפי דעתי זו תופעה של היפר וונטילציה. תופעה זו נגרמת לעיתים מחרדה אבל תופסת חיים משל עצמה אחר כך ולכן החוויה הפיזית נותרת גם כשה חרדה איננה. בארץ אמורות להיות מרפאות המטפלות בבעיה זו. בזמנו הייתה בתל השומר. פסיכולוגים רפואיים שמלמדים לנשום אחרת. בנוסף, נסה לבקש פעם מרופאת המשפחה תרופת הרגעה ותבחן מה זה עושה לבעיות הנשימה. ישנן שיטות טיפול שונות המטפלות ומתמקדות בנושא הנשימה. נסה לפנות לכיוון זה.....אני שמחה שכתבת. בהצלחה....ספר לנו מה איתך וזכור כי יש פיתרון לבעיה שאתה מתאר וכי מדובר בבעיה מוכרת.....
Rami123
היי אורית תודה על התגובה. זה לא היפרונטילציה, אני יידע מזה היפרונטילציה. אני דווקא למדתי לנשום מאוד נכון לבטן וברוגע. זה יותר קשיחות כזו בבטן שגורמת לי לקושי להכניס אוויר. לקחתי תקופה תרופות פסיכאטריות זה עזר חלקי, מנסה עדייןן לתת צאנס בלי.
David
היי רמי, לפני שלושה חודשים היו לי גם חלק מהסימפטומים שאתה מתאר, מין מועקה וקושי בנשימה. אני חושב שאתה מבין שזה על רקע נפשי, במידה ועשית את הבדיקות הרפואיות הנכונות (בלוטת תריס, תפקודי כליות ועוד). מה שלי עזר, זה טיפול תרופתי משולב עם טיפולים פסיכולוגיים דינאמיים (שיחות) וקוגניטיבי-התנהגותי. אני יודע שקשה לחלקנו לקבל את ההחלטה לקחת כדורים. אצלי היתה הרגשה שאני נתפס בעיני עצמי כאדם חלש ותלותי כשאני לוקח כדורים אבל אחרי חשיבה לעומק אני לא מצטער לרגע על ההחלטה לקחת כדורים. אין סיבה לפגוע באיכות החיים בגלל חשיבה כזאת. אם אתה חושב שהקושי בנשימה, המועקה לא פוגם לך באיכות החיים ואתה יכול לטפל בנושא בלי כדורים אז מה טו, אם לא אז אתה סתם סובל וככל הנראה יום אחד תבין שלא היית צריך לסבול כל כך הרבה זמן. בהצלחה
Rami123
תודה על המידע דוד.
אורנה יריב
רמי שלום, כפיזיותרפיסטית בתחום הנשימה הנשימה, אתייחס כאן לטכניקה שתעזור לקושי לנשום ולא לסיבה לקשיי נשימה. אכן ישנם הרבה אנשים שסובלים מקוצר נשימה על רקע לחץ, עומס, פוסט טראומה או ללא סיבה ברורה. קושי הנשימה יכול להיות מישתנה או חולף. מה שעוזר מאוד זה ללמוד טכניקות שמפחיתות את קוצר הנשימה. זאת מכיוון שקיים מעגל קוצר נשימה שמכניס לסחרור של החמרה. מה זה אומר? קוצר הנשימה מלחיץ, גורם ליותר קוצר נשימה, וכך הלאה. לעומת זאת אם אתה מתרגל הפחתת קוצר הנשימה, זה משפר את תחושת השליטה ומרגיע, גם אם יגיע שוב קוצר הנשימה. הטכניקה הפשוטה להסבר היא לנשוף לתוך קש אבל בנחת. כל ניסיון להפחית קוצר נשימה בכוח, רק יחמיר את המצב. מוזמן לקרוא עוד בפוסט שכתבתי בקהילת הנשימה , כמו כן אם תירצה, אשלח לך סירטון ספיציפי
לי li
הי רמי היקר, אני מצטרפת לאורנה שכתבה לך, ואם זה מרגיע אותך אז גם אני חוויתי ימים שלמים של קושי תמידי לנשום ומהמקור היה חרדה. מהתעסקות בנשימה או מאדרנלין של החרדה. מכיוון שאתה מרגיש חוסר אויר, אתה דוחף לריאות עוד אויר ועוד ועוד, יש אויר תקוע בריאות, מה שעזר לי זה להתחיל להוציא את עודף האויר, ההתחלה קשה כיוון שהמח רגיל לתת פקודה אחרת, ככל שתתרגל נשיפות המצב ישתפר, המח ילמד פקודה חדשה, "יש לנשוף על מנת שיוכל להכנס אויר חדש". אחרי הנשיפה תבוא אוטומטית השאיפה, כך שאין מה ללחוץ בשאיפה, תן לה להכנס טבעי.
שחר321
היי רמי אני גם מרגיש צורך לנשום עמוק כל היום..בלתי נסבל. זה התחיל מאז שהתפרצו לי התקפי חרדה לפני חודשיים. אני חודש על ציפרלקס שפתרה את הבעיה.. אבל ביומיים האחרונים זה חזר.. עם דפיקות הלב שחזרו. זה משהוו מוזר. כשעסוקים זה מפסיק.
Aaronkl
היי, סובל מאותם תסמינים כבר 3 חודשים אחרי הקורונה. האם טיפלת/מצאת פיתרון?
אורית זאבי יוגב
רמי יקר. מה שלומך? מה מצב הנשימה היום? האם אתה יכול לכתוב לנו מה קורה איתך ומה עשית כדי שהדבר יחלוף (או שלא עשית והוא חלף לבד....) לטובת רבים אחרים שמרגישים כמוך?
ירין27
תלך לבדוק שזה לא משו פיזי מה אתה סומך לי על חרדות
בימבה1
היי רמי, אני מרגישה בדיוק את מה שאתה מתאר, מה איתך היום? יש כאן עוד מקרים זהים? מישהו?
התחלתי טיפול תרופתי לפני 3.5 חודשים, אבל אני לא עצמי ומרגישה הרבה פעמים עייפות ורוצה לחפש פתרון אחר... מישהו יכול לתרום מידע? תודה
דני265
היי אני גם חובה את זה. כזה מן חוסר אוויר בחזה וצריך לפהק או לקחת נשימה ממש עמוקה כדי להרגיש שאוויר נכנס וגם זה לא תמיד עוזר, ושום בדיקה רפואית לא מראה שיש בעיה. אני לא יודעת מה לעשות זה נמאס איך מפסיקים את זה?