מנהלי קהילה

ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.

ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו.
בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון).
משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים.
חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים-
International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

ד"ר טלי דרורי
מנהלת המרכז לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבי"ח שיבא

שרה שויצקי
פסיכולוגית במחלקה לטרשת נפוצה במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל השומר. בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מאוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות.
בעלת ניסיון רב בעבודה עם אנשים המעוניינים בעיבוד רגשי, הבנה עצמית ויצירת שינוי בחייהם. הגישה שלי, בחיי האישיים והמקצועיים כאחד היא בראש ובראשונה לראות כל אדם באשר הוא, כאדם, שהוא עולם ומלואו, ולייצר קשר אישי, בגובה העיניים.
הכשרה ותחומי עניין: טיפול בגישה דינמית חוויתית - EDT, טיפול בגישת קבלה ומחוייבות - ACT, טיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית - CBT, הכשרה בפסיכותרפיה קבוצתית, השתלמות בהתערבות זוגית ומשפחתית וטיפול מיני, השתלמות העמקה בטיפול בטראומה מורכבת, הכשרה בטיפול רגשי באמצעות מציאות מדומה - VR.
התמחות: פסיכולוגית שיקומית מומחית ונוירופסיכולוגית קלינית
מובילי קהילה

פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת.

לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה.
בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי.
בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית.
לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.

עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים!
הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהמבחן לבדיקת קוגנטיביות
מבחן לבדיקת קוגנטיביות
31/10/17 10:03
4 תגובות
היי, קראתי שיש מבדק ממוחשב שבוחן ירידה קוגניטיבית. האם יש אופציה לערוך את המבדק על המחשב בבית או שחייב להגיע לבית חולים?
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ערן ברקוביץ
שלום, נכון שיש אבחון קוגניטיבי ממוחשב, ובאופן עקרוני/תיאורטי כל אחד יכול להתקין אותו במחשב הביתי, אך אין זה אפשרי ויש לגשת לבית החולים (או מכון או מרפאה) כדי לעבור אותו. הנימוקים הם שקודם כל רק מרכז רפואי או קליניקה אבחונית יכולה לרכוש את ההתקנה של אבחונים אלו, יש חיסיון לאבחונים כדי שהבדיקות לא יופצו ברשת, אנשים לא יוכלו להתאמן עליהם ואז האבחון יהפוך ללא תקף (לא אפרט מעבר לכך, אך לפעמים יש לאבחונים הללו משמעויות נרחבות בנושאים משפטים, זכויות, תפקוד, עבודה, הליך טיפולי ועוד ועוד). שנית, יש צורך בתנאים מסויימים ומעקב כדי לוודא שהאבחון תקף, כמו שעשית אותו לבד וללא אמצעי עזר, כמה זמן לקח לך לסיים אותו, האם הייתה תקלה טכנית ואיך השפיעה עלייך. ודבר אחרון, ברוב המקומות אין האבחון הקוגניטיבי הממוחשב עומד לבדו. כלומר יש לערוך ולהעביר עוד בדיקות ושאלונים כדי לקבל את תמונת המצב הקוגניטיבית המלאה והאמיתית. ודבר נוסף, אלו כלים יקרים מאוד וכנראה יעלו כסף רב כדי לעשות אבחון בודד. לצד זאת, אני רוצה להוסיף שלעיתים קרובות לאחר האבחון הקוגניטיבי ניתנות המלצות לגבי תרגול/אימון קוגניטיבי בבית שיכול לשפר את היכולות וכאן החשב האישי מאוד יעיל ומומלץ. בנוסף, מצרף את המדריך שלנו לגבי בעיות קוגניטיביות והאבחון הקוגניטיבי בטרשת נפוצה.
Mp1988
ערן, רב תודות על התשובה המנומקת.
לבנה א
ערן תודה לך על ההסבר והמדריך לגבי בעיות קוגנטיביות
ערן ברקוביץ
בבקשה, תודה על הפידבקים המשמחים :smile: