מנהלי קהילה
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון.
מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון
מובילי קהילה
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי.
יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה.
בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה.
ומרצה באוניברסיטת ת"א.
יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים.
ספרים נוספים שכתבתי:
הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום.
את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות.
המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום.
למידע נוסף: www.hakol-barosh.com
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיסיבוכים לאחר ארוע מוחי
סיבוכים לאחר ארוע מוחי
23/08/17 13:17
9 תגובות
שלוםפ,
אמי נפגעה מארוע מוחי לפני שמונה שנים, שכתוצאה ממנו היא נותרה משותקת בפלג גוף ימני וללא יכולת לתקשר בצורה מובנת.
בתקופה האחרונה היא חווה התקפי זעם ודכאון רבים במהלך היום, שנובעים ככל הנראה מכך שלא מבינים אותה, או מכך שהיא לא מבינה\מקבלת את מצבה.
אבי הוא האפוטרטופס עליה והוא מטפל בה ללא עזרת מטפלת. אמי מפנה חלק גדול מהכעס כלפיו, דבר המתבטא בצעקות עליו בכל פעם שהוא מנסה לדבר אליה, משוחח בטלפון או סתם כך. לאחרונה גם החלה להשליך חפצים.
אנו מאמינים כי מצבה מחייב התערבות פסיכיאטרית, ורציתי לדעת האם מישהו בקהילה יוכל להפנות אותי לגורם שיכול לעזור במקרה כזה, כלומר פסיכיאטר שמתמחה בפגיעה נפשית עקב ארוע מוחי.
תודה
טל-פדרמן
שלום עידן. אשמח לסייע. בבקשה כתוב לי בת כמה היא? היכן גרים ובאיזו קופ"ח מבוטחת?
עידן 2
אמא בת 60, גרים בכרמיאל ומבוטחים בכללית.
איציק-ניסני
שלום .אינני רופא .אני מציע לפנות ליחידה להמשך טיפול בבקשה לאבחנה ו/ י אצל נוירופסיכולוג נוירולוג פסיכיאטר פסיכולוג ובהמשך בטיפול על ידי תרופות מרפאה בעיסוק בנושא תפקוד וזכרון קלינאית תקשורת בנושא שפה ותקשורת אלטרנטיבית בנוסף מציע להפגש במועדון בכרמיאל : מיקום המועדון: כרמיאל רחוב מורד הגיא 97 , מתנ"ס כיף לי אביב כרמיאל ימי הפעילות: ימי שלישי בבוקר אנשי קשר: רומה רובינשטיין, 054-6626935 m-kefli@m-karmiel.org
טל-פדרמן
תודה איציק ניסני על הפירוט. בדיוק כך!!!
עידן 2
תודה. אני נמבקש להדגיש שאמי לא מסוגלת לשוחח, כך שאני לא בטוח שאבחון פסיכולוגי יתאים. האם למישהו יש ניסיון\ידע כיצד מטופלים מקרים כאלה?
איציק-ניסני
עידן .סומך את ידיי (היד השמאלית משותקת...) להצעות הטובות המדויקות והחכמות של טל וניצן ואני בגיל 65 ואני עברתי אירוע מוחי לפני 13 שנה(עכשיו חגגתי בר מצווה שני...:) ) .אבחון לא יכול להזיק .
טל-פדרמן
כאשר מטופל אפזי (פגיעה בדיבור) אנחנו מתקשרים באמצעות לוח תקשורת. אותו ניתן לרכוש במילב"ת או להכין לוח אישי עם תמונות או מילים בהתאם לצרכי המטופל. בהתחלה אפשר לעבוד עם לוח אותיות בסיסי. דאגו להפניה מרופא המשפחה לקלינאית תקשורת שתתאים לה לוח תקשורת. במקרה הזה אני חושבת שאימון רפואי המתמחה בטיפול בנפגעי שבץ יכול להתאים. בדוק אם יש מישהו כזה באיזורכם.
ניצן הרטל
במידה ולא קיבלה טיפולים שיקומיים בשנים האחרונות, אז בהחלט כדאי לקבל "רענון" של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק כדי לשפר את התפקוד היומיומי שלה. אבל חשוב לציין שבמקרים כאלה של אפאזיה (הפרעה בתקשורת), יש הרבה תסכול ונטייה לפתח דכאון. כל עוד קיים מצב של אי-שקט והתקפי זעם, מומלץ דבר ראשון להתייעץ עם פסיכיאטר (שמבין בתחום השיקומי/נוירולוגי), ייתכן והתערבות תרופתית תאזן אותה רגשית-התנהגותית ותאפשר לה להתפנות להמשך שיקום ותפקוד.
פרופ'-איתן-אוריאל
ממליץ לפנות לפסיכיאטר בקופת החולים או לד"ר יפתח בירן מבית החולים איכילוב שהינו נוירולוג ופסיכיאטר.