מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחומצת שתן וצמח המורינגה
חומצת שתן וצמח המורינגה
26/06/17 17:07
3 תגובות
שלום רב, יש לי בעיה של אי ספקית כליות קלה על רקע לא ידוע קראטינין כ 1.7. יש לי רמת חומת שתן שחורגת ללא טיפול בין 9 ל 10. נוטל ALLORIL למניעה בלבד ומעוניין להפסיק אותו. קראתי דברים טובים מאוד על המורינגה שמורידה את ה URIC ACID. שאלתי היא האם זה בדוק? האם יש נסיון אישי למשהו. החשש שאולי המורינגה תזיק לכליות. מצד שני גם התרופה להורדת UA בעצמה מזיקה. האם חומצת שתן גבוהה בהכרח גורמת להתקפי גאוט? כמו כן כן הבנתי שרמות גבוהות של חומצת שתן מהווה סיכון למחלות לב. אשמח לקבל חוות דעת. בתודה.
פרופ עדי לייבה
בעיקרון חומצת שתן גבוהה בעבודות שפורסמו (כולל 2 מחקרים שפרסמתי) קשורה לסיכון מוגבר לתחלואה לבבית. כמובן שיש גם סיכון ל gout. בכל מקרה לא מקובל עדיין לטפל כדי למנוע מחלות שלא קיימות. רק אם יש אבנים בדרכי השתן או גאוט יש הוריה לארוליל או פבוקסוסטט.
שמעון
תודה דוקטור. אכן שמעתי דיעה כזאת מרופא פנימית. אז לא "להתרגש" מעליה ב UC? (יש לי מכשיר יעיל שמודד UA בבית) . איזה ערך UA יהיה נסבל "לחיות איתו" כשאין התקפי גאוט או אבנים. והאם המורינגה מורידה UA. תודה רבה על התייחסותך.
elimeir
שנים סבלתי מרמות גבוהות של חומצת שתן(מעל 9) והיו לי התקפים פעם בחודשיים-שלוש. בגלל שיש לי אלרגיה לאלוריל זאת בכלל לא הייתה אופציה עבורי וההתקפים רק נהיו יותר חזקים ויותר תכופים.קיבלתי המלצה מחבר לגבי טיפול טבעי והיום אני צורך מורינגה בתוך פורמולה שניתנת בכדורים עם כורכומין ועוד שני צמחים שאני לא זוכר(של ד"ר שרה ברק) ומקפיד ב- 80% על התזונה שהיא ממליצה. החומצה שלי היום היא סביב ה-6 וחוץ מהתקף קטן שהיה לי בתחילת הטיפול כבר 3 שנים לא היו לי התקפים. לי זה עזר וגם לחברי. לגבי חומצת שתן גבוהה ערכים מעל 7 נחשבים גבוהים ואני יודע שלא בהכרח חומצה אורית גבוהה תיצור גאוט אבל כמו שאמר הפרופסור היא קשורה לסיכון למחלות קרדו-וסקולאריות ככה שלא כדאי לקחת סיכון בעניין. המון בריאות