מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסלחם כוסמין, קרוהן

לחם כוסמין, קרוהן

אנונימי
אנונימי
11/06/17 19:27
2 תגובות

שלום
קרוהן קצת הצרות ויש גם מעי רגיש.
אוכל לחם אחיד רגיל כ 12 פרוסות ביום - כ 50 אחוז מהקלוריות שלי ביום.
באחרונה יותר כאבי בטן.

דיאטנית בקופת חולים אמרה שלמרות שאין צליאק אולי אני אוכל יותר מדי גלוטן בלחם אחיד ופתי בר
ורצוי לצמצמם.
המליצה לעבור ל 5-6 פרוסות של לחם כוסמין ביום.

רציתי לדעת האם לחולי קרוהן מותר לחם כוסמין?
האם באמת יש לו איזה שהיא תועלת בקרוהן ו/או במעי רגיש?

תודה רבה


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
11/06/17 22:18

שלום לפונה, ללחם כוסמין יתרון על לחם לבן במעי רגיש. במחלת קרוהן אין הנחיה גורפת לסוג לחם מסויים. באופן כללי רצוי להעדיף מזונות לא תעשייתיים ומעובדים. בברכה, ליהי גודני

Noa95
18/06/17 23:01

היי, אצלי לחם כוסמין הוא מצוין (במקרה שלי- קרוהן) אבל עדיף כוסמין לבן/או כוסמין מלא מנופה כך אין הרבה סיבים שיכולים לגרום לבעיות.. בריאות!