מנהלי קהילה
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו )
מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב.
בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס.
סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית".
מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י.
בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה
www.profleiba.com
ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
שאלה בנוגע לאופן מדידת לחץ דם..
05/05/17 23:31
11 תגובות
שלום.
היום מדדתי לחץ דם לאבא. העניין הוא שניפחתי את השרוול ל 180 ושמעתי דופק של האוזן שלי!!! (לא את הדופק של אבא) התחלתי לרדת בלחץ השרוול ואז ב 150 הרגשתי את הדופק האמיתי של אבא.
הדבר עורר בי חשש מכיוון שבקלות הייתי יכול להתבלבל ולקבוע את לחץ הדם כ 180 (כאמור-מדובר בדופק שהוא שלי ששמעתי באוזן).
1. האם הדבר מוכר?
2. מה ניתן לעשות על מנת למנוע תקלה שכזו?
3. ראיתי שיטה באינטרנט בה הבודק בודק את הדופק שביד לפני מדידת לחץ הדם. מצורף קישור וניתן לראות את מדידת הדופק בדקה 04:07. מה הסיבה למדידת הדופק שביד?
תודה רבה על העזרה.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
reuven1
הגיע הזמן שתתקדם ותחליף את מד לחץ דם שבידך למד חשמלי משוכלל עם זכרונות מיצרן מוכר ולא תצטרך יותר להשתמש באוזניים בכלל...
אור באפילה
לא סומך על האוטומטי. סומך על מה שאני שמע בעצמי.
אור באפילה
רכשתי מכשיר מדידה אלקטרוני.
reuven1
בשעה טובה! היום הכל אלקטרוני. גם בבתי חולים וקופת חולים. מזמן זרקו את מדי הכספית. מקווה שקנית מכשיר עם זכרונות כולל תאריכים. רצוי למדוד לפחות 3 פעמים ביום ואז תקבל מעקב ביחס לתרופות שהוא מקבל ורופא המשפחה או אחר יכול לעדכן את מערך התרופות.
אור באפילה
קניתי עם זכרונות של חברת transtek. עדיין הייתי רוצה להבין את פשר הדופק שלי שאני שומע בסטטוסקופ. :confused:
reuven1
ההסבר פשוט מאוד. ניסוי ראשון - קח זוג אוזניות מסוג in ear (מדמות את הסטטוסקופ תקוע באוזניים) לא מחוברות למכשיר כלשהו בחדר שקט ותלחץ אותן חזק לתוך האוזניים. אם תתרכז, תוכל לשמוע את פעימות הלב שלך. תעלת האוזן מלאה כלי דם. כשלוחצים עליהם הם מעבירים את אוושת פעימות הלב שלך לעצב השמיעה לא דרך עור התוף. ניסוי נוסף - קח את אחורי האוזן וקפל אותה בחוזקה לתוך פתח התעלה. תשמע את פעימות הלב שלך עוד יותר חזק כי גם כלי הדם של האוזן החיצונית מעבירים את אוושת פעימות הלב. ניסוי שלישי - כנס לחדר שקט, שב נינוח על כורסא, תתרכז מאוד ותשמע את אוושת פעימות הלב חלש בלי לעשות מאומה. זאת התשובה לשאלתך.
אור באפילה
תודה רבה
פרופ' אהוד גרוסמן
הדרך הטובה ביותר היא למשש במקביל את הדופק הרדיאלי בשורש כף היד.
אור באפילה
במדידה של שורש כף היד לחץ הדם יוצא לי יותר נמוך מהלחץ דם האמיתי. לא יודע מדוע.
reuven1
מומלץ למדוד ל"ד לפחות פעמיים בהפרש של כמה דקות. אם התוצאה השניה יותר נמוכה אז היא הקובעת. גם במכשיר אוטומטי וגם במכשיר ידני, כך לפי הסרטון שצרפת לראשונה. אני בכלל משתמש במד לחץ דם חשמלי על פרק היד שהוא יותר קל ויותר מהיר. טוב לשימוש בחורף וטוב לנסיעות כי הוא קטן. אומרים שהוא פחות מדוייק. בבדיקות משוות שערכתי בינו לבין מד לחץ דם על הזרוע התוצאות היו דומות. בבדיקה מול מד לחץ דם מקצועי במרפאה של קופ"ח, המכשיר של מפרק היד הראה תוצאה גבוהה יותר בכ 10%. שורה תחתונה - אם הפער בין המכשירים מתבטא באחוזים בודדים אז זה לא מפריע למעקב יום יומי עד לביקורת במרפאה. תוכל להשוות בעצמך בין המכשירים בביקור התקופתי עם אביך במרפאה כמו שאני עשיתי. כך עשיתי השוואה גם בין גלוקומטר ביתי מול גלוקומטר של המרפאה והתוצאות היו דומות.
אור באפילה
תודה רבה על העזרה.