27/09/16 8:21
3 תגובות
שלום רב!
רציתי להתייעץ בנוגע לאמא שלי, שנותחה בניתוח בריאטרי מסוג "טבעת" לפני כ-10 שנים. לפני כ-3 שנים ביצעה ניתוח החלפת טבעת בעקבות תזוזת הטבעת ממקומה התקין. מאז החלפת הטבעת היא מרגישה שהטבעת לוחצת ולא מאפשרת לה לאכול בצורה תקינה, ואף גורמת לה לרדת במשקל. הבעיה היא שברגע שהיא "פותחת" (ובעצם מגדילה את קוטר הפתח שמאפשר מעבר מזון מהוושט לקיבה) את הטבעת – נוצרות אצלה בצקות בגפיים שמפריעות לה לתפקד. מה אפשר ומומלץ לעשות על מנת לאפשר לה לעלות במשקל בצורה הדרגתית ותקינה? והאם וכיצד ניתן להימנע מהיווצרות הבצקות?
אשמח לכל סוג של עזרה – המלצות / הכוונה תזונתית / והפנייה למומחים רלוונטים.
תודה רבה!
רונית ציוני דיאטנית
אין ספק שצריך לטפל בעניין ולאפשר לה אכילה תקינה, איך בדיוק לעשות זאת מבחינת הטבעת?
זו שאלה לרופא.
ד"ר נסים גרון
לא ברורה לי השאלה. מטרת הטבעת היא להגביל את היכולת לאכול כדי לרדת במשקל. מה המשקל שלה כרגע ולמה ירידה במשקל מהווה בעיה. צריך להגיע לאיזון של פתיחת הטבעת במידה כזו שתאפשר מעט אכילה כדי לקבלת את התזונה לה זקוק הגוף ולא לפתח חוסרים ומצד שני לא לאפשר יותר מידי אכילה. את הכיוון של הטבעת צריך לעשות אצל הצוות המנתח. לפעמים קשה להגיע לאיזון ויש או חסימה מוחלטת או אכילה חופשית מידי. במקרים כאלה כדאי אולי לעשות את פתיחת.סגירת הטבעת תחת שיקוף שנותן אפשרות לכיוון יותר מדויק. בצקות נוצרות כאשר יש חוסר חלבונים או עודף נוזלים או ירידה בתפקוד כילתי או לבבי. כל זה צריך להבדק על ידי רופא המשפחה. לא ברור לי למה הוחלפה הטבעת לפני 3 שנים ולא נעשה מעבר לניתוח אחר כמו מעקף קיבה שמאפשר אפשרות טובה יותר לאכילה. בברכה
לימור מרדי דיאטנית
לפי מה שכתבת כאן משהו לא תקין . כשהטבעת במקומה וסגורה באופן תקין (לא סגורה מידי ולא פתוחה מידי), היא אמורה להיות מוגבלת באכילה אך ללא כאב או לחץ . ממליצה להתייעץ עם הרופא המנתח ו/או להתייעץ גם עם מנתח אחר שיודע לעשות ניתוחי קיצור קיבה מסוג אחר שאולי יתאימו יותר לאמך בהתאם למצבה. בהצלחה!