20/09/14 16:36
0 תגובות
עוגת פירות העונה בניחוח מרציפן - תפוחים, אגסים ושזיפים, על בסיס בצק מקמח שקדים:
קולפים 3 אגסים, 3 תפוחים, חוצים ומגלענים. חוצים 10 שזיפים מיובשים, מגלענים.
מעבירים את הפירות לסיר עם 3 כוסות מים רותחים וכוס סוכר.מבשלים כעשר דקות ומסננים.
מכינים את הבצק: מערבבים 150 גרם קמח שקדים עם חצי כוס סוכר חום, 2 ביצים טרופות, כף יין אדום מתוק,
100 גרם חמאה מומסת וחצי כפית קינמון. מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה, מסדרים מעליה את הפירות המבושלים ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים ומזגגים בריבת תפוחים מחוממת.