10/09/14 17:47
3 תגובות
הציגו לנו מנה מקורית ומוצלחת לראש השנה - ותוכלו לזכות בפרס שווה.
מה אנחנו מחפשים? משהו שאי אפשר להתעלם ממנו וקשה לעמוד בפניו. המנה אינה חייבת לכלול דבש-דג-תפוח. רצוי משהו קצת שונה, הרבה מיוחד, ויותר מזה - טעים!
אז מה המנה שלך?
viki1
המנה שלי היא עוף ממולא על מצע אורז.
לעוף........--
עוף שלם בינוני
למילוי..
בשר טחון
אורז שטוף
עגבניה קצוצה לקוביות
בצל סגול קצוץ
צנוברים
שקדים לבנים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
ובהרט לקובה
ממלאים את העוף במילוי שהכנו וסוגרים את העוף.
בסיר רחב מטגנים בצל בינוני מוסיפים מלח פלפל שחור כורכום פפריקה מתוקה מרק עוף
רסק עגבניות ומטנים קלות
מכניסים את העוף מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון
מוסיפים מים חמים עד לכיסוי העוף
מוסיפים כמה שיניים של הל לסיר.
לאחר שהעוף התבשל למחצה ונשאר בסיר מים למחצה שופכים מסביב לעוף 3 כוסות אורז בסמטי שטוף.
מנמיכים את האש עד שהאורז סופג את המים והעוף במרכז הסיר.
חגיגי לפזר מעל האורז מסביב לעוף צימוקים צנובר ושקדים מטוגן קלות בשמן ולפזר בזמן ההגשה.
להכניס את הסיר לתנור על נמוך עד להגשה לשולחן בערב החג.
כשהמעדן מוכן הופכים את הסיר לצלחת הגשה עגולה וגדולה והמראה משגע.
מקשטים בצנוברים צימוקים ושקדים קלויים
בתאבון וחג שמח.
רונה21
נראה מתכון מצוין . אשמח אם תצייני כמויות לכל מצרך במתכון. תודה רבה וחג שמח
viki1
רונה חג שמח ושנה טובה.
האמת אף פעם לא בדקתי כמויות. זה עניין של עין הרגשה וטעם.
אבל אציין לך כמויות.בשר טחון 250 גרם. אורז חצי כוס.עגבניה קטנה בצל סגול קטן
50 גרם צנוברים לגביי המילוי זה תלוי בגודל העוף.כמה תכולה הוא יכיללבטן שלו.
50 גרם שקדים לבנים.
בהרט של קובה כפית כ]פית שטוחה מלח וחצי כפית פלפל שחור.
המילוי ציבעו חום מהבהרט.
מתכון חגיגי לחג
בהצלחה.
אני כבר הכנתי את העוף הוא במקרר ומחר יעשה את השלב השני.