אני אוהבת להכין פשטידת \"שאריות\" מדברים שיש בבית ו/או צריכים לסיים מהר כי תאריך התפוגה שלהם קרב (או היום או אתמול). אז מה עושים?
3-4 ביצים
קוואקר
אבקת מרק בצל
עירית קצוצה דק/ ניתן להחלפה בבצל קצוץ מאדה
גבינות - 5-9% זה יכול להיות הכל מהכל - גבינות \"חלקות\", קוטג\', גבינות עיזים, כבשים, גבינות המכילות בתוכן שום-שמיר וכדומה.
ירק בסיס כלשהו: יכול להיות למשל לקט לפשטידה/כרובית/ברוקולי וכו - מופשרים מבעוד מועד. אפשרויות החלפה תירס/פטריות.
מעט קמח תופח מלא או פירורי לחם מלאים או לחם שיפון מלא מפורר (נשיקה אחת של הלחם על פשטידה שלמה)
עזרים לגיוון: שומשום, פיזור שמיר בקרקעית התבנית לפני שפיכה הבלילה אליה, רוטב פסטו לתוך התערבות או טפנד זיתים.
מערבבים את כל החומרים לכדי בלילה
מכניסים לתנור לאפייה בטורבו 180 מעלות לכ40 דק או ו לפי העין והריח
בתיאבון! :)
* הפשטידה דיאטתית
**מבחינת כמויות היות ואני בשלנית מהבטן הניחנת בהפרעות רקשב אין לי מדדים מדויקים רק ניסוי וטעייה. אבל בינינו, זה ב 99% מהמקרים מצליח :))
חג שמח!