מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
29/05/14 13:40
0 תגובות

מתכון לפשטידת פיטריות מצויינת





חומרים

500 גר פטריות טריות (אפשר לערבב כמה סוגים, כגון: שמפניון, יער, פורטבלו וכו\')

150 גר\' קשקבל

חצי ראש שום קצוץ דק

מעט אגוז מוקט מגורד

כפית טימין טרי

מעט מלח

מעט פלפל שחור

1/4 כוס יין לבן יבש

25 גר\' חמאה או מעט שמן זית

בצק עלים מוכן



הכנה

יום לפני ההכנה, להפשיר את בצק העלים במקרר כך שיהיה נוח לפרוש אותו בעת ההכנה

1. חותכים את כל הפטריות לפרוסות,

2. שמים את החמאה (או שמן הזית) במחבת ומחממים את המחבת

3. כשחם, מכניסים את השום הקצוץ ומטגנים אותו כחצי דקה (לא להשחים אותו)

4. מוסיפים את הפטריות ומערבבים מיד עם השום כדי שלא יחרך.

5. מוסיפים את הטימין, מלח (מעט מלח כי הגבינה שמוסיפים אח\"כ מלוחה מאד) ופלפל לפי הטעם וכרבע כפית אגוז מוסקט טחון.

6. כשהנוזלים שהופרשו מהפיטריות מתחילים להעלם, מוסיפים את היין

7. כשהיין התאדה והטפריות יבשות, מכבים את האש ומקררים את העיסה.

8. כשהעיסה קרה, מוסיפים את הקשקבל המגורדת ומערבבים.

9. מחממים תנור ל-180 מעלות.

10. פורשים את בצק העלים ליריעה מלבנית, מורחים על הבצק את העיסה ומותירים שוליים שיספיקו לעיטוף החלק עם המלית.

11. מניחים בתבנית כשהתפר למטה

12. מורחים את ההחלק העליון של הרולדה בחלמון מדולל במעט מים ומפזרים עליו שומשום או קצח (שומשום שחור מאד טעים).

13. חורצים באלכסון 3-4 חריצים עם סכין

14. אופים כחצי שעה או עד שמזהיב.

15. מגישים חם או בטמפרטורת החדר

16. בתאבון


תגובות