ישראל אהרוני מקנח ארוחה איטלקית מפוארת עם טארט משגע של תאנים וקרם שקדים, עוגה קלאסית שתמיד כיף לאכול ולהגיש לאורחים, והבונוס - אפשר להמיר את התאנים בכל פרי אחר שאתם אוהבים
מצרכים לבצק:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כוסות קמח
1 ביצה
מעט מלח
לקרם שקדים:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים
ביצה
מעט תמצית וניל
לתאנים:
12 תאנים יפות חצויות (אפשר להמיר בכל פרי שרוצים)
50 גרם חמאה
מעט סוכר
אופן הכנה:
מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון, אם הבצק יוצא פירורי מדי מוסיפים מעט מים.
יוצרים כדור מהבצק ומקררים מעט.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק.
מרפדים בבצק תבנית טארט מסולסלת ומחוררים באמצעות מזלג, מקררים.
טוחנים את חומרי הקרם לתערובת חלקה.
יוצקים את הקרם על הבצק, כך שיגיע כמעט עד לגובה התבנית.
מסדרים את התאנים על הקרם.
ממיסים את 50 גרם החמאה במחבת.
מברשים את התאנים בחמאה המומסת, ובוזקים סוכר מלמעלה.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.