31/08/13 18:40
0 תגובות
מתכון דג סלמון ברוטב בזיליקום ושום
מרכיבים :
דג סלמון כ-1.5 קג\'
עלי בזיליקום טריים - כ- 100 גר\'
שמן זית של יד מרדכי- 1/2 כוס
חומץ (עדיף מיץ לימון)- 1/3 כוס
שיני שום - 3-4 (או לפי טעם)
מלח ופלפל
רוטב:
עלי בזיליקום טריים ושיני שום לטחון בבלנדר. להוסיף לטחינה שמן זית, חומץ ותבלינים . לערבב היטב
אופן ההכנה:
הכנס פרוסות סלמון מסודרים ע\"ג התבנית לתוך תנור אשר מחומם מראש (טמפ\' 150 מעלות) למשך כ- -15-20 דקות. בתום הזמן תוציא תבנית מהתנור ופזר רוטב ע\"ג הדג, כסה את תבנית בנייר כסף והכנס את התבנית לתוך התנור בחזרה לבישול סופי (כ- 25-30 דקות).
אופן הגשה:
להגיש חם. לא מומלץ לחמם פעמיים. נתן להוסיף תפו\"א מבושלים ברוטב שמנת מתוקה.
סלט ירקות מתאים מאוד.