מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
31/08/13 18:39
0 תגובות

מתכון כבד עוף בתמרים



מאת נורית סוריזון



מרכיבים:

מחבת רחבה וגבוהה מחבת קטנה יותר לטיגון קל של הכבד

1/2 כוס שמן זית מכוורת יד מרדכי לטיגון ובישול

1 בצל גדול חתוך לחצי ואז לרצועות

500 גרם כבד עוף מנוקים וחתוכים לשניים

3 תמרים ללא הגלעין חתוכים לרוחבם(רצועות)

1 כף סילן תמרים

1/2 כוס יין אדום

מלח ופלפל גרוס



אופן ההכנה:

במחבת מוסיפים 6 כפות שמן זית יד מרדכי ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים 3 תמרים וממשיכים לטגן קלות להוסיף כף סילן תמרים ואת היין ולהנמיך את האש. בנתיים במהלך הטיגון לוקחים מחבת נוספת ובה מטגנים קלות עם שמן זית של מכוורת כמובן את הכבדי עוף, במהלך הטיגון ממליחים ומפלפלים בפלפל גרוס את שני צידי הכבד

ומוסיפים אותם למחבת עם הבצל , מבשלים יחד דקה שניים ומורידים מהאש.

צורת הגשה:

צלחת גדולה ללכלך אותה במעט פלפל גרוס במרכז הצלחת מעט מהבצל מעל כבדי עוף ומסביב מעט מהרוטב


תגובות