מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
31/08/13 18:37
0 תגובות

עוגת דבש

המצרכים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס\"מ, או 3 תבניות אינגליש קייק):

3.5 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

4 כפיות קינמון טחון

קורט ציפורן (לא חובה)

1/2 כפית מלח

1 כוס (240 מ\"ל) שמן

1 כוס (320 גרם) דבש

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (240 מ\"ל) קפה נמס חם (1 כפית גדושה קפה נמס מומסת בכוס מים רותחים ללא חלב)

גביע (200 מ\"ל) יוגורט 3% (ניתן להמיר ב-1/2 כוס מיץ תפוזים)

1/4 כוס (60 מ\"ל) ויסקי/רום/ברנדי



עוגת דבש חן שוקרון - הבלילה בתבנית

ו.... היידה לתנור. בעוד שעה יהיו פה ניחוחות שאתם לא מאמינים

צילום׃ חן שוקרון

אופן ההכנה:



1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות.



2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג.



3. בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום), הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי.





4. מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות, ומעבירים לתנור.

5. לתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה ורבע (75 דקות). לתבניות אינגליש קייק משך האפייה יהיה כ-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן לחלוטין לפניי החילוץ מהתבנית.



העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 4 ימים נוספים.



על פי מתכון מתוך הספר Treasure of Jewish Holiday Bakin


תגובות