30/08/13 16:52
7 תגובות
מתכון טעים.דג נסיכת הנילוס לאחר השריה במלח ולימון,שטיפה.בקרקעית הסיר-פלפלים אדומים חתוכים ,ראש שום מפורק לשיניים עם קליפה כוס חומוס גרגירים מהמופאים-מבושלים.על כל אלה פרוסות דגים .מכינים תערובת של כוס וחצי מים כף פפריקה,מלח לפי הטעם,רבע כוס שמן זית,וכף רסק עגבניות,שופכים על הדגים בסיר ומבשלים על אש קטנה.כאשר הדג מוכן קוצצים קוזברה ומפזרים.מבשלים עוד כחמש דקות .התבשיל מוכן.תודה .אביבה ששון.בת חפר
אפרת_זיו
הי אביבה תודה נשמע מעולה! כמה שאלות בבקשה: 1. כמה זמן את משרה את הדג בלימון ובמלח?
2. את קונה דג קפוא או טרי? וכמה זמן הבישול על האש הקטנה בערך?
תודה וחג שמח!
אביבה3
הי אפרת אני נוהגת להשרות כל דג במלח ולימון כ-2-3 דקות בכדי להעלים את הריח המלווה.אח"כ שוטפת היטב. אני משתמשת גם עם סלמון קפוא.הנסיכה-קפוא.אותו מתכון עם קרפיון יוצא מעולה.שמחתי לקבל תגובה חמה.תודה וחג שמח.אביבה ששון.בת חפר
אביבה3
אפרופו דגים.שלושה -ארבעה סוגי דגים לטחינה(סול, סלמון,טונה,ונילוס)כ-250 מכל סוג.טחנים עם 5 שיני שום .קוזברה או פטרוזיליה לפי טעמכם ,קורט מלח,פלפל , 3כפות קמח גדושות,מחממים 2כוסות מים בסיר עם חצי כפית שטוחה כורכום פטרוזיליה או קוזברה0מה ששמתם זטחינת הדגים) מלח ושני שיני שום מעוכים לנוזלים.כאשר הציר רותח יוצרים כדורי קציצה שמים בציר הרותח.הבישול מהיר כ-20 דקות על אש קטנה.שכחתי לומר שאת הדגם אם הם קפואים כאשר יפשירו יש לשים מלח-לימון-שטיפה סחיטה כדי שלא יתפוררו בבישול.תודה.אביבה ששון.בת חפר
אביבה3
שכחתי -לדג הקפוא - מלח - לימון.אם מעבירים לקפוא את התהליך יוצא טעים מאוד.למרות שאני נוהגת לעשות את אותו תהליך גם בטרי. תודה.אביבה ששון .בת חפר
אביבה3
בל בישול רצוי מאוש להוסיף כמה כפות שמן זית עם שמן קנולה .מוסיף טעם ונותן רכות לכל דג.טיפ נוסף.רוב הדגים טעימים עם פטרוזיליה או עם קוזברה. טעם הדג רק משתביח יותר
אפרת_זיו
תודה רבה!
נעמי קידר
אפשר להוסיף קצת פלפל חריף, לפי הטעם ועגבניות קלופות וקצוצות.