04/07/13 8:38
2 תגובות
שלום רב! איך אנחנו מתייחסים לפירות הישבים? האם באמת רמות הסוכר בהם יותר גבוהות מהפרי הטרי? האם יש יתרון כלשהו באכילת פירות יבשים לעומת הטריים. תודה מראש
שלום רב! איך אנחנו מתייחסים לפירות הישבים? האם באמת רמות הסוכר בהם יותר גבוהות מהפרי הטרי? האם יש יתרון כלשהו באכילת פירות יבשים לעומת הטריים. תודה מראש
טל קמינסקי רוזנברג
שלום לך, אכן נושא חשוב. יש 2 סוגי פירות יבשים, אלו שהוסף להם סוכר ואלה שלא. במידה ולא הוסף סוכר, בפועל אין הבדל בין הפרי הטרי ליבש עבור יחידת פרי אחת, אך במשקל ל -100 גרם יש יותר סוכר עקב העדר הנוזלים. לכן אם בוחרים פרי כזה ניתן לאכול לפי גודל מנה רגיל (2 שזיפים יבשים במקום 2 טריים וכדומה). בפירות יבשים שהוסף להם סוכר יש באמת הרבה יותר סוכר, והם פחות מומלצים בצריכה. אם הפרי ארוז ניתן לבדוק בסימון התזונתי אם יש תוספת סוכר ברשימת הרכיבים, ואם הוא בתפזורת יש לשאול, ואם לא בטוחים עדיף להמנע.. רשימת גודל מנת פרי תוכלי לראות מצורפת לדיון. אין יתרון תזונתי מיוחד בפירות היבשים לעומת הטריים, חלק מהויטמינים נהרס עקב הייבוש. בברכה, טל
סוכרתית טרייה
תודה רבה!