02/07/13 20:02
3 תגובות
אילו מוצרי מזון מועדפים במקרה של מחלות אוטואימוניות? כמו: מחלות עור כרוניות ( פסוריאזיס, ליכן...)
באילו מזונות להמעיט ומאילו רצוי להימנע בכלל?
האם יש קשר בין תזונה לבין מחלות אוטואימוניות ואם כן, מהו?
אילו מוצרי מזון מועדפים במקרה של מחלות אוטואימוניות? כמו: מחלות עור כרוניות ( פסוריאזיס, ליכן...)
באילו מזונות להמעיט ומאילו רצוי להימנע בכלל?
האם יש קשר בין תזונה לבין מחלות אוטואימוניות ואם כן, מהו?
טל קמינסקי רוזנברג
שלום מרווה, מחלות מהסוג שציינת נגרמות משפעול יתר של מערכת החיסון, ומלוות במצב של דלקת בגוף. באמצעות התזונה ניתן לנסות להפחית את המצב הדלקתי ובכך את חומרת המחלה, למשל התפתחות נגעים בפסוריאזיס. מזונות שעשויים להפחית את מדדי הדלקת הם דגי ים, שמן זית,אגוזים, קטניות, ירקות ופירות, דגנים מלאים. מזונות שעלולים להחמיר את המצב הדלקתי הם מזון מטוגן, מעובד, שומן רווי, שמנים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 6 כגון תירס, חמנית או סויה. מזונות עתירי סוכר. המנעות מעישון ומצריכה מרובה של אלכוהול ופעילות גופנית סדירה עשויים לעזור. אין מדובר על המנעות גורפת ממזון מסויים, אלא תפריט המבוסס בעיקר על המזונות שצויינו כמועילים.
מרווה
לטל קמינסקי, תודה רבה על תשובתך. אני אמנם מנסה ליישם את עצותייך אם כי זה לא קל בכלל.
בברכה מרווה
טל קמינסקי רוזנברג
הי מרווה את כל כך צודקת שזה לא קל, ולכן אני מעדיפה לראות אותן כרצף ולא כאסור ומותר. מחזקת את ידייך! יש ימים שמצליחים יותר ויש ימים שמצליחים פחות, העיקר שיודעים לאן שואפים :)