עוגת טירמיסו מצויינת
מצרכים:
6 חלמונים
70 גרם סוכר
1/2 1 כפות אמרטו
1/2 1 כפות ברנדי
2 כפות ליקר קפה
1/2 ק\"ג גבינת מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ\"ל)
250 מ\"ל אספרסו
1 חבילה בישקוטים מוכנים (או יותר, לפי הצורך)
אבקת קקאו להגשה
אופן הכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה מאוד.
2. מערבבים את כל הליקר קפה ומוסיפים בזרם דק לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
3. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המסקרפונה. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים להקציף עוד חצי דקה כדי לקבל תערובת אוורירית יותר.
4. בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה. מקררים חצי שעה במקרר.
5. בתוך תבנית פיירקס מסדרים בצפיפות מחצית מהבישקוטים,
כשהחלק המצופה בסוכר כלפי מטה. מטפטפים על הבישקוטים את האספרסו עד שהבישקוטים ממש רטובים. מורחים מחצית מהקרם ומחליקים. מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה ומורחים את שאר הקרם. מחליקים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות.
6. לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו.
האמא הסורגת
ערב טוב העוגה בכללותה נראית מאוד מעניינת אבל יש לי שאלה האם יש מתכון כזה המיועד גם לאנשים סכרתיים. תודה חנה.