מאפה כרישה וכרובית -12 מנות 8 כוסות פרחי כרובית (2 ראשים מפורקים לפרחים) 6 כפות שמן זית 4 כוסות כרישה קצוצה (5 כרישות) 6 כפות קמח חומוס 3 ביצים גדולות ½ כוס פטרוזיליה קצוצה ½ כוס עירית 3 כפיות מלח פלפל שחור לפי הטעם. 1/3 כוס שקדים פרוסים וקלויים 2 כפות שמן זית
הכנה: לחמם תנור ל-250 מעלות, לשמן תבנית פיירקס מלבנית. 1. לחלוט את הכרובית במים רותחים ל-10 דקות ולמעוך גס. 2. לטגן את הכרישה במעט שמן קנולה עד להזהבה. 3. לערבב את הכרישה עם הכרובית ולהוסיף את הקמח. 4. לטרוף את הביצים עם העשבים והתבלינים, לערבב עם הירקות. 5. לערבב את פרוסות השקדים עם השמן לפזר מעל הפשטידה 6. לאפות עד שמזהיב כ: 30 דקות 7. לצנן 10 דקות.
דר רני פולק
מאפה כרישה וכרובית -12 מנות
8 כוסות פרחי כרובית (2 ראשים מפורקים לפרחים)
6 כפות שמן זית
4 כוסות כרישה קצוצה (5 כרישות)
6 כפות קמח חומוס
3 ביצים גדולות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס עירית
3 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם.
1/3 כוס שקדים פרוסים וקלויים
2 כפות שמן זית
הכנה: לחמם תנור ל-250 מעלות, לשמן תבנית פיירקס מלבנית.
1. לחלוט את הכרובית במים רותחים ל-10 דקות ולמעוך גס.
2. לטגן את הכרישה במעט שמן קנולה עד להזהבה.
3. לערבב את הכרישה עם הכרובית ולהוסיף את הקמח.
4. לטרוף את הביצים עם העשבים והתבלינים, לערבב עם הירקות.
5. לערבב את פרוסות השקדים עם השמן לפזר מעל הפשטידה
6. לאפות עד שמזהיב כ: 30 דקות
7. לצנן 10 דקות.
אפרת_זיו
נשמע מצוין תודה רבה!