מרק קובה אדום החומרים ל 6 מנות מלית - 1 כף שמן זית כתית מעולה - 1/2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק - 250 גר' בשר כתף בקר טרי, נקי משומן וטחון - 1/4 כפית פפריקה מתוקה - 1/4 כפית מלח - 1/4 כפית פלפל שחור - 1/2 כפית קינמון - חצי זר פטרוזיליה, קצוץ בצק - 1 כוס מים חמימים - 4 ביצים מופרדות - 1 1/2 כוסות קמח מצה מלאה - 4 כפות שמן זית כתית מעולה - 1/2 כפית מלח - 1/2 כפית פפריקה - 1/4 כפית פלפל שחור מרק - 2 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות - 1 כפית סוכר - 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי - ½ כפית פלפל שחור - 1/4 כפית של תערובת פלפל שחור - 1/4 כפית קינמון - 5 כוסות מים
אופן ההכנה מלית - צקו את השמן למחבת גדולה וחממו על להבה בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו קלות כ 3 דקות עד להשחמה. הוסיפו את הבשר וטגנו כ 5 דקות תוך כדי עירבוב. - הוסיפו את הפפריקה המתוקה, המלח, הפלפל והפטרוזיליה וטגנו כ 10 דקות נוספות עד להשחמה. - הוציאו למסננת וקררו לשעה לפחות בצק - בקערה גדולה ערבבו את החלמונים, השמן, כוס המים והתבלינים. - הוסיפו את קמח המצה וערבבו לקבלת מרקם חלק. - בקערה גדולה נוספת הקציפו את החלבונים. קפלו פנימה את תערובת קמח המצה וערבבו ליצירת בצק אחיד. - חלקו את הבצק ל 18 עיגולים. בידיים רטובות קחו עיגול בצק ורדדו אותו עד לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת מערוך. הניחו 1/18 מתערובת הבשר וסגרו לקבלת קובה עגולה. מרק - הכניסו את כל חומרי המרק לסיר גדול, אם המים אינם מכסים את הסלק, הוסיפו מעט מים עד לכיסוי. - כסו את הסיר והרתיחו על להבה גדולה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות עד שהסלק מתרכך. - תוך כדי הרתיחה העדינה של המרק בסיר, הניחו במרק בכל פעם 3-4 קובות ותנו למרק להמשיך לבעבע. - נענעו את הסיר מידי פעם כדי שהקובות לא תדבקנה וכולן תהיינה במרק לבישול אחיד. - בשלו כמחצית השעה בסיר מכוסה חלקית.
האמא הסורגת
שלום ד"ר פולק הייתי מעוניינת לקבל מתכון ללא מלח רב לאחר אירוע מוחי ומתכון לפסח לסכרת הריון תודה חנה.
דר רני פולק
מרק קובה אדום
החומרים ל 6 מנות
מלית
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
- 1/2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 250 גר' בשר כתף בקר טרי, נקי משומן וטחון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- חצי זר פטרוזיליה, קצוץ
בצק
- 1 כוס מים חמימים
- 4 ביצים מופרדות
- 1 1/2 כוסות קמח מצה מלאה
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
מרק
- 2 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- ½ כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית של תערובת פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 5 כוסות מים
אופן ההכנה
מלית
- צקו את השמן למחבת גדולה וחממו על להבה בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו קלות כ 3 דקות עד להשחמה. הוסיפו את הבשר וטגנו כ 5 דקות תוך כדי עירבוב.
- הוסיפו את הפפריקה המתוקה, המלח, הפלפל והפטרוזיליה וטגנו כ 10 דקות נוספות עד להשחמה.
- הוציאו למסננת וקררו לשעה לפחות
בצק
- בקערה גדולה ערבבו את החלמונים, השמן, כוס המים והתבלינים.
- הוסיפו את קמח המצה וערבבו לקבלת מרקם חלק.
- בקערה גדולה נוספת הקציפו את החלבונים. קפלו פנימה את תערובת קמח המצה וערבבו ליצירת בצק אחיד.
- חלקו את הבצק ל 18 עיגולים. בידיים רטובות קחו עיגול בצק ורדדו אותו עד לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת מערוך. הניחו 1/18 מתערובת הבשר וסגרו לקבלת קובה עגולה.
מרק
- הכניסו את כל חומרי המרק לסיר גדול, אם המים אינם מכסים את הסלק, הוסיפו מעט מים עד לכיסוי.
- כסו את הסיר והרתיחו על להבה גדולה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות עד שהסלק מתרכך.
- תוך כדי הרתיחה העדינה של המרק בסיר, הניחו במרק בכל פעם 3-4 קובות ותנו למרק להמשיך לבעבע.
- נענעו את הסיר מידי פעם כדי שהקובות לא תדבקנה וכולן תהיינה במרק לבישול אחיד.
- בשלו כמחצית השעה בסיר מכוסה חלקית.
האמא הסורגת
תודה רבה ויום טוב, אודה מאוד אם אפשר יהיה גם לקבל מתכון עבור סוכרת הריון ללא פחימימות רבות שוב תודה חנה.