מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
14/03/13 15:45
3 תגובות

שלום ד״ר פולק, אשמח לקבל מתכון שמתאים לPBC


תגובות

האמא-הסורגת
14/03/13 16:02

שלום ד"ר פולק הייתי מעוניינת לקבל מתכון ללא מלח רב לאחר אירוע מוחי ומתכון לפסח לסכרת הריון תודה חנה.

דר-רני-פולק
14/03/13 21:22

מרק קובה אדום
החומרים ל 6 מנות
מלית
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
- 1/2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- 250 גר' בשר כתף בקר טרי, נקי משומן וטחון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- חצי זר פטרוזיליה, קצוץ
בצק
- 1 כוס מים חמימים
- 4 ביצים מופרדות
- 1 1/2 כוסות קמח מצה מלאה
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
מרק
- 2 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- ½ כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית של תערובת פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 5 כוסות מים

אופן ההכנה
מלית
- צקו את השמן למחבת גדולה וחממו על להבה בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו קלות כ 3 דקות עד להשחמה. הוסיפו את הבשר וטגנו כ 5 דקות תוך כדי עירבוב.
- הוסיפו את הפפריקה המתוקה, המלח, הפלפל והפטרוזיליה וטגנו כ 10 דקות נוספות עד להשחמה.
- הוציאו למסננת וקררו לשעה לפחות
בצק
- בקערה גדולה ערבבו את החלמונים, השמן, כוס המים והתבלינים.
- הוסיפו את קמח המצה וערבבו לקבלת מרקם חלק.
- בקערה גדולה נוספת הקציפו את החלבונים. קפלו פנימה את תערובת קמח המצה וערבבו ליצירת בצק אחיד.
- חלקו את הבצק ל 18 עיגולים. בידיים רטובות קחו עיגול בצק ורדדו אותו עד לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת מערוך. הניחו 1/18 מתערובת הבשר וסגרו לקבלת קובה עגולה.
מרק
- הכניסו את כל חומרי המרק לסיר גדול, אם המים אינם מכסים את הסלק, הוסיפו מעט מים עד לכיסוי.
- כסו את הסיר והרתיחו על להבה גדולה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות עד שהסלק מתרכך.
- תוך כדי הרתיחה העדינה של המרק בסיר, הניחו במרק בכל פעם 3-4 קובות ותנו למרק להמשיך לבעבע.
- נענעו את הסיר מידי פעם כדי שהקובות לא תדבקנה וכולן תהיינה במרק לבישול אחיד.
- בשלו כמחצית השעה בסיר מכוסה חלקית.

האמא-הסורגת
15/03/13 11:12

תודה רבה ויום טוב, אודה מאוד אם אפשר יהיה גם לקבל מתכון עבור סוכרת הריון ללא פחימימות רבות שוב תודה חנה.