אנחנו הכי אוהבים סלמון, הנה המתכון שלי, פשוט מהיר הכנה:
פילה סלמון (מקלפת את העור בעודו קפוא)
מתבלת משני הצדדים :
לימון, מלח, פלפל שחור /לבן, שום גבישי, ענפי רוזמרין או קורנית (טימין)
לאפות בתנור בחום 200 מעלות עד שמוכן.
אף פעם לא מתפספס וטעים טעיםםםם
תהנו
אפרת_זיו
הי תודה על המתכון! כמה זמן בערך זה צריך להיות בתנור? האם את הופכת במהלך האפייה?
Dov c3c4
לכל השפים והשפיות. אני אוהב מאוד דגים, וצורך לרוב את הדגים היותר טעימים, פורל, באס, סלמון, דניס, לוקוס, פרידה לפעמים גם בורי ומושט.
וגילתי שאת הדגים אין צורך לקלקל בטבלון כזה או אחר. כמו שהם שלמים או פילטים, מכניס לתנור בתוך תבנית AL לאפיה, לרוב ב-180 מעלות בין 25 עד 30 דקות ויוצא מעדן. ואת הדגים השומניים יותר אופה יותר ואז בשוליים שלהם. הם מתקשים/עשויים ממש כהלכה ומזכירים לי את שומן האווז (גריבלך) שאכלתי בילדותי.
וטענתי שדבר יפה הוא יפה! ואין צורך לקשט ולקלקל. כך דגים טעימים בטבעם ואין צורך לשחק ולהוסיף טיבול- מיותר. מתיחחס לדגים בתנור/אפויים.
חג שמח וטעים לכולם.