תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות
מצרכים
50 גרם חמאה
2 שיני שום
1 חבילה שמנת מתוקה
מרק פטריות
תפוחי אדמה
גבינה צהובה
אגוז מוסקט
פטריות טריות
חלב
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי אדמה לא עבה מדי ולא דק מדי, ומכניסים לסיר עם מים בכדי שהתפוח אדמה יתרכך.
כאשר התפוחי אדמה לקראת ריכוך מתחילים להכין את הרוטב.
לוקחים סיר ושמים אותו על אש בינונית ובתוכו שמים 50 גרם חמאה ומחכים שהיא תימס.
לאחר מכן מוסיפים 2 שיני שום כתושות ואת הפטריות החתוכות ומחכים 2 דקות עד שהן ישחימו מעט.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה.
בזמן שהשמנת המתוקה מתערבבת מוסיפים לכוס גדולה שלוש כפות גדושות של מרק פטריות וחצי כוס חלב ומערבבים טוב טוב כדי שלא יהיו גושים ושופכים לסיר. להוסיף קמצוץ של אגוז מוסקט.
בזמן הכנת הרוטב יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
הרוטב צריך לצאת לא דליל מדי ולא סמיך מדי.
משאירים את הרוטב על אש קטנה ובזמן הזה מוציאים את התפוחי אדמה ושמים אותם במסננת.
לאחר ששטפנו אותם שמים אותם בתבנית פיירקס ועליהם שופכים את הרוטב.
מעל הרוטב שמים גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מוזהבת.
בתיאבון.
אפשר להכין את אותו המתכון עם פסטה...