מנהלי קהילה
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון.
מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון
מובילי קהילה
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי.
יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה.
בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה.
ומרצה באוניברסיטת ת"א.
יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים.
ספרים נוספים שכתבתי:
הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום.
את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות.
המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום.
למידע נוסף: www.hakol-barosh.com
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחישיקום חוזר
שיקום חוזר
26/03/17 21:23
10 תגובות
שלום,
אמי עברה ארוע מוחי קשה לפני כתשע שנים, בעקבותיו היא נותרה נכה בפלג גוף ימני וללא יכולת דיבור. בהתחלה היא אושפזה למשך מספר חודשים בבית לוינשטיין, שם מצבה השתפר מאוד,ף אך לצערנו מאז שיחרורה חלה הידרדרות קשה.
רציתי לדעת האם יש אפשרויות לאשפוז חוזר, או לשיקום אינטנסיבי שיחזיר ולו במעט את מה שאבד. אני מחפש גופים שיכולים להציע תהליך שיקום אינטנסיבי בין אם במסגרת מוסדית או בבית, תוך שיתוף שלנו, בני המשפחה, על מנת שנעשה "שיעורי בית" עם אמי.
תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
פרופ'-איתן-אוריאל
ככל שחולף יותר זמן מהארוע עצמו כך סיכויי השיקום הולכים ופוחתים. אני מציע להתיעץ עם נוירולוג או מומחה שיקום על מנת שיבדוק את אמא ויעריך מהו הפוטנציאל השיקומי בשלב זה. יתכן וישנם גם סיבוכים מאוחרים של שבץ בהם ניתן לטפל כגון ספסטיות בגפיים, דכאון או ירידה קוגניטיבית.
טל-פדרמן
עידן שלום רב, אינני רופאה אך על בשרי עברתי אירוע מוחי שהצריך ממני שנה של שיקום בביה"ח לוינשטיין (בתחילה אשפוז מלא ולאחר מס' חודשים שיקום אמבולטורי) ולמען הגילוי הנאות גם מאמנת רפואית (מנהלת מחלות). אנסה לפרוס בפניך את האפשרויות השונות לטיפול מחוץ למסגרת האישפוזית: מי שעבר אירוע מוחי זכאי לסל שירותי בריאות במסגרת החוק (שים לב מה היו ההנחיות במכתב השחרור מביה"ח, האם במכתב ישנה התייחסות לצורך השיקומי) המסגרות השיקומיות הקיימות הינן: ביה"ח/ מחלקה שיקומית. אשפוז אמבולטורי (אשפוז יום שיקומי)/ מרפאות/ מכונים/ ובמצבים מסויימים יאושרו טיפולי בית. בחירת המסגרת המתאימה לשיקום- לפי שיקול דעת רפואי. לכל קופ"ח יש יחידת המשך טיפול. אך יש גם מסגרות כמו יד שרה בהם ניתן לקבל המשך טיפול. פיזיוטרפיה- במרבית קופ"ח ישנה זכאות למכסה של 12 טיפולים בשנה. ושוב כפי שציינתי, בחירת המסגרת המתאימה לשיקום –לפי שיקול דעת רפואי- המלצות צוות מטפל בביה"ח.ריפוי בעיסוק- זכאות לטיפולים בהתאם לצורך רופאי . קלינאית תקשורת- בהתאם לחוק .מכסה של עד 20 טיפולים וכן הלאה... לפי ההמלצות הרפואיות שנכתבו במכתב השחרור מביה"ח.
עידן 2
תודה על תשובתכם. טל - האם ידוע לך אם לאחר מספר שנים הקופה יכולה לסרב לתת את מכסת הטיפולים השנתית?
טל-פדרמן
לפי חוק בריאות ממלכתי כאשר יש פוטניצאל שיקום והמטופל הוא בר שיקום. ניתן למצוא עבורו מסגרת שיקומית. אנא כתוב לי לאיזה קופח שייך הטופל ואנסה להנחות אותך
טל-פדרמן
תהליך השיקום נועד להחזיר לתפקוד מרבי חולה שהוגדר שיקומי לאחר מחלה או פגיעה. שיקום הוא שלב טיפולי בתהליך ריפוי מתמשך, שמטרתו -לשפר את התפקודים המוטוריים והקוגניטיביים הספציפיים שנפגעו עקב מחלה או פציעה, ולהגדיל את העצמאות האישית של החולה כדי שיוכל לחזור ולנהל אורח חיים פעיל ובריא. האחריות למתן שיקום מעוגנת בחוק ביטוח בריאות ממלכתי וחלה על קופת החולים המבטחת את החולה- הן (קופ"ח) מחויבות ליידע את המטופל ואת משפחתו על זכויותיו למיצויי פוטנציאל השיקום, תוך הפנייה לגורמים המתאימים ולהביא לידיעתם מידע על גורמים מסייעים.תהליך השיקום יכול להיעשות באופן אינטנסיבי במסגרת אשפוז או בקהילה.חולה שיקומי שעומד בקריטריונים לשיקום במסגרת אשפוז, יאושפז לתקופה של עד שלושה חודשים.ייתכן אישפוז לתקופה ממושכת יותר, באישור ועדה מקצועית של קופת החולים.
עידן 2
קופת חולים כללית.
טל-פדרמן
היי עידן -כמבוטחת קופ"ח מגיעים לכם 12 טיפולי פיזיו וריפוי בעיסוק בשנה. במידה ולדעת המשפחה אין התאמה בין פוטניצאל השיקום למסגרת שנקבעה לשקמו. או שלדעתה המטופל נזקק להמשך טיפול וקופ"ח מסרבת לאשרו- ניתן לערער על קביעת הקופה ולשם כך מומלץ להביא חוו"ד נוספת (באופן פרטי) . לפנות לממונה לפניות הציבור של הקופה או לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות. בהצלחה ואשמח לעדכונך
עידן 2
תודה רבה. אז כרגע המטרה היא להשיג חוו"ד של נוירולוג בנוגע לפוטנציאל השיקום ועל בסיס זה לבקש את סל השיקום של קופת חולים - ובמידה וחוו"ד שוללת פוטנציאל שיקומי לנסות להשיג חוו"ד נוספת ועל בסיס זה לערער. הבנתי נכון?
טל-פדרמן
לפני שאתה עושה מהלכים, מבקשת להבין - מה כתוב בסיכום המחלה של ביה"ח? האם לא מצויינת המלצה להמשך שיקום? האם פניתם לקופ"ח וסירבו לתת לה טיפולים?
עידן 2
היתה המלצה להמשך שיקום, שאותם ניצלנו לפני כ-8 שנים. אבי שוחח עם קופ"ח לאחרונה, ונאמר לו שהקופה מממנת טיפולים במשך שנתיים (24 טיפולים במשך שנה, הכוללים את הטיפולים של הביטוח המשלים) ולא יותר.