מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהכל אחד אומר משהו אחר

כל אחד אומר משהו אחר

09/01/17 13:05
2 תגובות

שלום, אני בת 27, ידוע על ADPKD מזה 5 שנים.

ב-US שגרתי לפני חצי שנה - "ציסטה עם מחיצות אך לא ניתן לשלול ציסטות סמוכות אחת לשניה"
הנפרולוגית עשתה פרצוף מבוהל ושלחה ל-US חוזר ו-MRI.
את שתי הבדיקות עשיתי לפני שבוע, בהפרש של יום:
US - אף מילה על מחיצות. פרנכימה דלה ואקוגנית כרגיל, ללא שינוי משמעותי, "לא הודגמו בכליות אבנים או הידרונפרוזיס".
MRI - "אין עדות למסות סולידיות או האדרה פתולוגית. מודגם הידרונפרוזיס דו צדדי בינוני משמאל וניכר מימין עם איחור בהפרשה מימין."
חזרתי לנפרולוגית, אמרה שכליה ימין פרקטית לא מתפקדת כי אין פרנכימה, את שמאל צריך להציל מההידרונפרוזיס. דיברה עם אורולוג שהסכים לראות אותי יומיים לאחר מכן, ואמרה לי (וגם כתבה בהפניה) שאין צורך במיפוי כליות כי שתיהן לא 100%, וצריך לעשות ציסטוסקופיה כדי לבדוק אם יש הצרות של האורטר משמאל, ולבדוק איך להרחיב (בציסטוסקופ או בניתוח).

האורולוג הסתכל על הדיסק של ה-MRI ואמר שזה לא נראה לו כמו הידרונפרוזיס אלא סתם ציסטה, ולפני שהוא סתם עושה לי ציסטוסקופיה, הוא רוצה לשלוח אותי למיפוי כליות.

עכשיו, אם הייתי סומכת רק על אחד מהרופאים, הכל היה בסדר, אבל אני מאמינה לכל מה שאומרים לי, אז אין לי מושג מה לעשות. לקבוע תור למיפוי? זה שווה את כמויות הקרינה האלה? ללכת לחו"ד שניה אצל אורולוג? אצל נפרולוג?

ועוד שאלה - אם אין איך לראות הידרונפרוזיס ב-US, למה כתוב תמיד "ללא עדות להידרונפרוזיס"?
אם באמת יש לי הידרונפרוזיס ניכר מימין שגרם לפרנכימה להעלם לגמרי והתגלה בטעות כי הרדיולוג שפיענח את ה-US לפני חצי שנה דמיין מחיצה, אני כבר לא יודעת למה להאמין... אולי בכלל אין לי כליות פוליציסטיות P:

תודה!


תגובות

אדמונית-1
11/01/17 23:05

מרחמת עלייך,
עברתי את זה כל כך הרבה פעמים ואף אחד לא יכול להגיד במפורש מה קורה ומי צודק.
את יכולה לנסות ולחפש את הרופא המומחה עם הרבה נסיון שגם עובד עדיין במערכת (כדי להניח שעדיין הוא בעל נסיון ולומד גם מה קורה היום בתחום הזה,)
את יכולה להתייעץ עם עוד רופאים אבל אם תשאלי אותי, לכי לטוב ביותר בתקווה שידע לראות הכל ולשלוח אותך לכל בדיקה חייונית, מתוך נסיון אישי , כמו שאומר המשפט "מאה רופאים, מאה דעות"... ועוד יותר קשה להחליט.
בריאות והצלחה

שלום לך
כאשר יש מחלה פוליציסטית, בגלל ריבוי הציסטות, שהרבה פעמים הן גדולות וצמודות, ישנו קושי טכני בפענוח תשובת האולטרסאונד, ולעיתים אפשר לראות ממצאים ולא לדעת להבדיל האם מדובר בציסטות רגילות וצמודות, ציסטה עם מחיצה, חלילה גידול או הידרונפרוזיס. המראה די דומה. זו הסיבה שהנפרולוגית ביקשה MRI שעוזר יותר להבדיל בין המצבים. ראשית - לא נמצא גידול שזה כבר מצוין. שנית - יש לוודא שאין הידרונפרוזיס, כלומר שיש בעיה שגורמת לחסימה לניקוז הכליה. לעיתים זו פשוט ציסטה גדולה מלאה בנוזל, שיכולה לתת מראה כזה. חשוב להעריך גם את תפקוד הכליות במקביל ולעיתים באמת מיפוי יכול לעזור ולבדוק זאת, אם כי במידה ותפקוד הכליות כבר ירוד, לעיתים הבדיקה פחות מדוייקת. ההגיון שלי אומר שלפני שמבצעים בדיקה פולשנית, עדיף לבצע בדיקות לא פולשניות שאולי יוכלו לתת תשובה ולמנוע צורך למשל בציסטוסקופיה. הסיכון במיפוי נמוך ביותר, כך שלא הייתי חוששת לבצע את הבדיקה.

תודתנו לחברת באייר על תרומה בלתי תלויה לסיוע בהקמת הקהילה. יובהר כי אין בתרומה זו כדי להשפיע על הפעילות או התוכן המוצגים בקהילה.