מנהלי קהילה
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון.
מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו.
בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון).
משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים.
חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים-
International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
מובילי קהילה
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת.
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה.
בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי.
בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית.
לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים!
הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהזה מדה-מרקר של היום.
זה מדה-מרקר של היום.
29/12/16 11:43
0 תגובות
טבע נכנסת בדלת האחורית לשוק התרופות האוראליות לטרשת נפוצה
טבע מחזיקה אמנם בתרופה הנמכרת ביותר לטרשת נפוצה - אבל הגרסה החדשה שלה עלולה להיתקל בתחרות גנרית כבר בינואר
יורם גביזון
07:36 עודכן ב- 07:36
ענקית התרופות סנופי הגישה תביעה נגד שלוש חברות גנריות על הפרת הפטנטים שרשמה על התרופה Aubagio שהיא תרופה אוראלית שניתנת בגלולות במינונים של 7 ו–14 מיליגרם לטיפול בטרשת נפוצה.
סנופי תבעה את החברה ההודית אורובינדו, החברה הגנרית Alvogen וחברת ווטסון שהיא המקור ההיסטורי לחברת אקטוויס ג'נריקס שנרכשה על ידי חברת טבע באוגוסט 2016 תמורת 37 מיליארד דולר.
מנכ"ל טבע, ארז ויגודמן
מנכ"ל טבע, ארז ויגודמן צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
סנופי רשמה פטנטים שמגנים על התרופה אובג'יו, ופוקעים בהדרגה בין אפריל 2022 לפברואר 2034. המכירות של אובג'יו בארה"ב ב–12 החודשים, שהסתיימו בספטמבר 2016, הסתכמו ב–838 מיליון יורו (871 מיליון דולר). המכירות של אובג'יו בארה"ב צומחות במהירות (52% בינואר ספטמבר 2016 ו–51% ברבעון השלישי של 2016 ל–239 מיליון יורו (248 מיליון דולר). זאת, במקביל לגידול בחלקן של התרופות האוראליות בשוק התרופות לטרשת נפוצה על חשבון התרופות המוזרקות — ובראשן קופקסון של טבע, אוונקס של ביוג'ן איידק, טיסברי של ביוג'ן איידק ורביף של מרק הגרמנית.
טבע עשתה בעבר שני ניסיונות כושלים לפתח תרופה אוראלית. הכישלון האחרון היה באפריל 2011, אז התרופה Laquinimod שטבע פיתחה על בסיס ידע שרכשה מהחברה השוודית אקטיב ביוטק, הציגה בניסוי הקליני השלישי והמכריע תוצאות מאכזבות — וגרמה להרחקתה של טבע משוק התרופות האוראליות לטרשת נפוצה שמציעות לחולים במחלה הכרונית איכות חיים טובה יותר.
שוק
שוק זה נשלט כיום על ידי התרופה Tecfidera של ביוג'ן איידק שאושרה לשיווק בארה"ב במארס 2013, ומחזיקה בנתח של 22.2% מהמרשמים החדשים לתרופות לטרשת נפוצה, גילניה של חברת נוברטיס שמחזיקה בנתח של 13% מהמרשמים החדשים ואובג'יו של סנופי שמחזיקה בנתח של 8% מהמרשמים החדשים בקטגוריה.
טבע מחזיקה אמנם בתרופה הנמכרת והנרשמת ביותר לחולי טרשת נפוצה — ומה שמרשים במיוחד, בעלת נתח השוק הגדול ביותר גם במרשמים החדשים (27.4%). ואולם גם הגרסה החדשה של התרופה, שהושקה בינואר 2015 עלולה להיתקל בתחרות גנרית כבר בחודש הבא אם יחליט בית המשפט שארבע חברות שפיתחו גרסה גנרית לתרופה אינן מפרות פטנטים שטבע רשמה על התרופה ומגנים עליה עד 2030. המכירות של קופקסון בארה"ב הסתכמו ב–874 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2016, הודות להעלאת מחיר של 7.9% בינואר 2016 שקוזזה בירידה במכירות קופקסון 20 מיליגרם כתוצאה מתחרות גנרית מצידה של התרופה Glatopa של נוברטיס ומומנטה.