מנהלי קהילה
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית.
בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר.
בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי.
כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/
אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה.
לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים.
בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב.
דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהרשימת המתנה ארוכה ואני במצב גרוע! דחוף!
רשימת המתנה ארוכה ואני במצב גרוע! דחוף!
06/11/16 19:09
3 תגובות
בסופש התעלפתי והייתי במיון, דופק 45. רשימת ההמתנה לאשפוז בתהש ארוכה והוצע לי לבדוק בהדסה. פניתי אליהם ואני מנסה לדלות מידע גם אונליין. באחת ההודעות שקראתי מישהי טוענת שבהדסה מדובר במחלקה סגורה ואי אפשר לקום וללכת מרצונך החופשי?! זה נשמע לי לא נכון היות ומדובר על אשפוז מרצון. אני מודעת לעובדה שבכל מחלקה פסיכיאטרית יש למנהל המחלקה סמכות לא לשחרר אם יש אינדיקציה לאי שחרור ובכל זאת אני תוהה אם במקרה הזה, כשאין עניינים נוספים פרט להפרעת האכילה, חרדה נלווית וכו, האם זה נכון ויש שוני בין תל השומר להדסה.
אשמח לתגובות בהקדם היות וזו נקודה מלחיצה ואני זקוקה לאשפוז דחוף.
אשמח גם לשמוע מבנות שמכירות מה ההבדלים בין המחלקות.
תודה מראש!
ד״ר מיכל בן מאיר
הי אלה, עד כמה שידוע לי ההבדל בין תהש והדסה הוא שבהדסה זו מחלקה פסיכיאטרית לכל דבר עם כמה מיטות להפרעות אכילה. לא מחלקה סגורה, אלא פתוחה, הווה אומר שהאשפוז הוא מרצון, לא כפוי ואכן את יכולה לשחרר את עצמך בכל זמן נתון. כמובן שזה מאתגר כשהצוות חושב שאת עוד לא מוכנה לשחרור. הצוות מיומן ומנוסה. בתהש המחלקה היא יעודית להפרעות אכילה בלבד. שיהיה בהצלחה.
אלה2016
הי מיכל, תודה על התגובה המהירה. עצם הידיעה על כך מפחיתה חששות. אין לי כוונה לעזוב לפני, תמיד סיימתי טיפולים עד הסוף, גם כשהיה קשה, אך הידיעה שזה מרצון וחופשי מפחית חרדה. תודה
ד״ר מיכל בן מאיר
מציעה שתלכי לאינטייק בהדסה. תשאלי את השאלות הרלוונטיות ואולי את יכולה לבקש לראות את המחלקה בראיון. בהצלחה.