מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2הכנת לחם לחולי סכרת באופה ביתי

הכנת לחם לחולי סכרת באופה ביתי

6 תגובות

שלום לכולם,
איפה ניתן למצוא מתכונים לאפיית לחם באופה ביתי עם כמות מינימלית של סוכר?


תגובות

elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
19/10/16 9:08
elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
19/10/16 9:15

הנה המלל של המתכוון עצמו, חובר על ידי הנטרותפית רות שפיר:

חם כוסמין – לחובבי האפיה
מתכון מסדרת "קלי קלות"
המצרכים ל-2 תבניות מאורכות
7 כוסות קמח כוסמין מלא

שתים ושליש כוסות מי סודה

2 שקיות אבקת אפיה

2 כפות מולסה שחורה – אני השתמשתי ב-2 כפות סוכר חום

2 כפות שמן זית

קורט מלח

אופן ההכנה
בוחשים את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.

העיסה דביקה. לא להתרגש...

לשמן במעט שמן זית 2 תבניות מאורכות

לאפות 50 דקות בחום של 180 מעלות

אחר כך לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות.

להוציא מהתנור ומהתבניות ולקרר על רשת.

אפשר לפרוס ולהקפיא.

הערך המוסף של המתכון

הכוסמין משווק כמזון בריאות. הערך התזונתי דומה לשל חיטה אולם הוא מכיל יותר חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים – ברזל, סידן, אשלגן, נתרן.


הערך הגליקמי של כוסמין יחסית לא גבוה ולכן הוא מתאים לתהליך ירידה במשקל ולשמירה על רמות סוכר מאוזנות.

הסיבים התזונתיים שבכוסמין מסייעים לאיזון הפרופיל השומני, לעיכול טוב, להורדת סיכון למחלות לב וכלי דם ושומר על שובע לאורך זמן.

הכוסמין מכיל גלוטן אך הוא מתעכל ביתר קלות מגלוטן של חיטה רגילה.

לעדכונים בנושאי תזונה ונטורופתיה
מוזמנים להיכנס לדף שלי: רות שפיר נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא ולעשות לייק בקישור
http://tiny.cc/2hcd8x

zouzi
19/10/16 15:12

שלום אבא של צביקה  ישנו אתר נהדר בפייסבוק בשם " הכל זהב " של גולדי אליסר. תוכל למצוא שם מגוון עצום של מאכלים לסוכרתיים וביניהם לחם , לחמניות , פשטידות וכו'. במיוחד לחולי סוכרת. אני נכנסתי ונהנתי וזה עזר לי הוריד את רמת הסוכר היומית ואת רמת הסוכר תלת חודשית A1C  בהצלחה.

זהר100
19/10/16 17:36

כנס בפייסבוק לדף של סכרת סיירת או לדף הנקרא "הכל זהב" - מתכונים של גולדי לסוכרתיים. תמצא שם לחם טחינה ועוד הרבה מתכונים. בהצלחה ובתיאבון. 

תודה רבה לכולם, אבדוק בימים הקרובים. חג שמח לכולם.

הי אבא של צביקה
ברמת העקרון במתכונים של לחם אין כמות גדולה של סוכר.
ויחד עם זאת הלחם עצמו מכיל קמח וגם קמחים מסוגים שונים (כולל קמחים בריאים כמו כוסמין, חיטה מלאה וכדומה) מכילים פחמימות ואם נאכלים בכמות גדולה, יכולים להעלות את ערכי הסוכר.
שים לב שגם מולאסה, סילאן, דבש, אגבה ושות'- כולם סוכרים והם דומים בהשפעתם לסוכר הלבן או החום.
בכל מקרה תמיד עדיף להכין לחם בבית כאשר אתה יודע בדיוק מהם המרכיבים שמהם הכנת את הלחם וללא חומרים משמרים.
בהכנת לחם בייתי יש לקחת בחשבון כמה דברים:
שבגלל שהוא לא מכיל חומרים משמרים - הוא לא נשמר לאורך זמן ולכן כדאי להכין כמויות קטנות וטריות בכל פעם או לשמור במקרר או במקפיא.
כדאי להתנסות במתכונים שונים עד שתגיע לסוג הלחם שטעים לך.
שימוש בקמחים מלאים בלבד יכול ליצור לחם די "קשיח" במרקם שלו
לעיתים הריח שיוצר אופה הלחם והטריות של הלחם בכל פעם מחדש יכולה לגרום לנו לאכול יותר לחם מאשר תכננו בפועל...
ובכל מקרה כדאי למדוד סוכר לפני ושעתיים לאחר אכילת הלחם ולראות את השפעתו על רמות הסוכר בדם.
בתיאבון
בתיה אלימלך
דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת