מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחוות דעת על שיטת דיאטה סיון אופירי

חוות דעת על שיטת דיאטה סיון אופירי

17/10/16 22:55
13 תגובות

מבקשת חוות דעת על שיטת הדיאטה של סיון אופירי?
האם מישהו התנסה? שמע/ה על הדיאטה?
תודה


תגובות

marg1
21/10/16 8:52

כן.התנסיתי.מדובר בשיטת אכילה ללא קמח.ללא לחם.ללא סוכר.יש הצלחות מאוד גדולות בשיטה הזו.
למתמידות.זו תוכנית של 10 שבועות.יורדים גם בתוכנית וגם אחריה,מי שמתמידה.
אני לא הצלחתי להתמיד מעבר ל5 חודשים אחרי סיום התוכנית.

נוף1
29/10/16 11:54

שלום marg1, מאוד מאוד מאוד מודה לך. תודה שענית לי, תודה על ההשתדלות וגילוי הלב. עזרת לי מאוד להחליט לנסות. תודה.

חיים-דחבש
21/10/16 10:23

בס"ד  מועדים לשמחה,
אינני מציע לך שום דיאטה, אלא כדאי לך לעבור לתזונה מאוזנת ובריאה אשר תזין את גופך בצורה הנכונה והבריאה. דבר נוסף דיאטה נותנים לחולים , אני מקווה שאת בריאה. אבל דעי לך רק 2% לאחר 5 שנים המשיכו ורזו, רוב השאר עלו במשקל יותר מאשר ירדו , נעשו כמו אקורדיון. לכן סוף מעשה במחשבה תחילה. להתייעץ עם נטורופת/ית שיכוונו אותך כראוי. כדאי אפילו להיות בתוך קבוצת תמיכה אשר עוזרת להתמודד עם הפרובלטיות שמתעוררת, ואם את צעירה, כנראה, תזונה המשגעת את הגוף יכולה לגרום להפרעות הורמונליות עד כדי הפרעות בפריון. (אפשר לפרט ולכתוב המון) (נטורופת)

חיים-דחבש
23/10/16 11:24

את צודקת שלהשמנה פנים רבות וסיבות רבות שלא תמיד מצליחים לעלות עליהן או להתמודד איתן, אבל חובתנו לעשות את המקסימום להיטיב את חיי המטופל, והרבה פעמים כדי להתמודד צריך לקלף קליפה ועוד קליפה כמו בצל, אין דבר כזה זבנג וגמרנו, כשקורה זבנג וגמרנו העלייה בפתח כמו אקורדיון. ולכן הרבה פעמים אני שואל בקלניקה כמה ירדת, עונים לי בסכום של כמה מאות , לצערנו, היות וזה לא נעשה נכון. 

נוף1
29/10/16 11:58

חיים דחבוש(נטורפת) תודה רבה על תשומת לבך ועל הרצון לעזור.
אקח לתשומת לבי את תגובתך, נוף1

טובה-סטי
19/08/23 15:37

אז ככה. יש לי חברה בעבודה שכבר  למעלה משנתיים בשיטה של סיון אופירי. שומרת מעולה, ומרוצה עד הגג. בשיטה אומרים תאכלי כשאת רעבה,אפילו 8 פעמים בייום, אבל שימי לב שאת באמת רעבה ולא צמאה או בחוסר רגשי. מלבד זה יש הפרדה בקבוצות מזון ואכילת מזונות לחלוטין ללא סוכר וללא גלוטן ולא  מוצרים מעובדים. הכל טבעי. יש עוד כמה כללים. נראה לי כל נטורפטית היתה ממליצה על זה..הבעיה שצריך לוותר על כל הג'אנק שהתמכרנו אליו ולחזור למקור ורוב האנשים מפרשים זאת כחוסר  וכסבל. פרשנות שגויה.

א57
29/01/24 16:48

זאת התשובה הכי תואמת מציאות לדעתי. (מנסיון)  חלק מהמסע הוא להתחבר לסגנון של סיוון עצמה. שמעתי שיש כאלה שזה מאד מאד עובד להן ויש כאלה שממש לא ואפילו מעורר התנגדות ויש את כל מה שבאמצע כי זה סוג של "טיול כוכב כזה" כשהדמות שלה במרכז. לכן בלי כימיה בסיסית למה שהפרסונה מביאה דרכה קשה שזה יעבוד. כמו כן זה מתאים לדעתי לנשים שפחות מכירות מודלים של בסיסיים של שינוי התנהגות. אם זה מודל אפר"ת (ארוע פירוש רגש תגובה הידוע) או  מודלים בסיסיים דומים של טיפול קוגניטיבי התנהגותי, המודל של ביירון קייטי ומודלים בסיסיים דומים של עידן חדש או גישה משלימה. הגישה בהחלט כמו שנכתב וכמו לא מעט גישות נוספות שייכת לגישות שפוסלות פחמימות ריקות באופן גורף ועושות הפרדות- סוגי מזונות שעות וכו. גם זה, לא חדש כמובן. יש נסיון לעשות מעין ליווי של תמיכה רגשית עם מדריכה אישית ושוב- השאלה אם זו השליחה שלך. ידוע לכל דיאטנית שעצם הרישום והמודעות כשעושים את זה עובד לפחות לתקופה. יש תהליכים כאלה היום גם עם דיאטניות אישיות שכל יום שולחים להן מה אכלתי ויש קבוצות תמיכה שיש בהן עזרה הדדית מהסוג הזה. אני לא מאלה שהשיטה שינתה את חיי אבל בהחלט רזיתי שמונה קילוגרם וזה עשה לי טוב. העליתי אותם. לא שתי דקות מסיום השיטה אבל תוך שנה כן כי לא יכולתי לאמץ את הגישה כדרך חיים והמשכתי הלאה . הגעתי למסקנה שכדי להשאר בתהליך של ירידה ושמירה על משקל אני תמיד אצטרך כנראה תמיכה וליווי. כיוון שכך זה פחות משנה אם זה סיוון אופירי שומרי משקל חלי ממן דיאטנית פרטית סדרה קבוצתית עם דיאטנית נטורופט/ית...יש גם גישות כמו קיטו או פראנה שבדומה לסיוון שמים בצד זמנים או סוגים של מאכלים ושוב תלוי מי המלווה ואם הוא משפיע עליך אישית לטובה. השאלה אם הווייב הסגנון  והפרסונה מתאימים לך מהותיים בעיני . כרגע אני בחלי ממן ויש שם מדריכה שאני מאד התחברתי אליה אז זה עובד בשבילי. זה עושה את ההבדל לאט ואני מקווה שגם בטוח ואני משלבת עבודה רגשית אחד על אחד בנפרד גם זה חשוב בעיני כי יש סוגיות שיושבות על נושאי אכילה וגוף שהן מעבר לעבודה כללית מהסוג שמוצע בסדנה כמו סיוון אופירי שכן פותחת שערים כאמור למי שכל החיבור הזה אכילה גוף נפש פחות מוכר לה מלכתחילה ואז זה עשוי מאד לעזור לפחות לתקופה.בהצלחה

שרון-כישרון
12/02/24 13:05

וואו תגובה ממש מרתקת ואני כל כך מתחברת למה שאמרת. בדיוק מתלבטת אם להתחיל את הסייקל של ליב עזריה, או אולי סיוון אופירי או קיטו....אבל כבר יודעת שאם זה לא יהיה אורך חיים שאוכל להתמיד בו, זה הכל זמני ורגעי. מחפשת כל כך משהו שאפשר לחיות איתו ועדין לרזות ולשמור על זה. מעניין אם יש חיה כזו בעולם של היום....

לפני חמש וחצי שנים עברתי את הסדנה של סיון אופירי לאחר שניסיתי במשך 35 שני כל דיאטה קיימת לרבות תזונאיות דיאטניות נהדרות ונפלאות אך לצערי דבר לא צלח עד הסוף. מאז שעברתי את הסדנה ועד היום חיי השתנו כליל. השתנו חיווטים במוח בהקשר שבין אוכל ורגש וכאן השחרור האמיתי.

תודה לבורא אני אוכלת מאוזן מדהים מכל אבות המזון אוכל נהדר שמדבר את אותה השפה של הגוף.

ממליצה לכל אחת ואחת. משנה חיים של ממש. 

ענבל-רחמים
11/09/24 11:32

חיה את השיטה של סיון חמש וחצי שנים. הגעתי אליה אחרי דיאטות, תיסכולים, רעב, ירידה ועליה וירידה ועליה וכן הלאה במישקל במשך שנים. אפילו עשיתי ניתוח שרוול שכשל. הסדנא של סיון שינתה לי את החיים מקצה לקצה בכל התחומים. הבטן סוף סוף נירגעה אחרי שנים של חוסר שקט, רעב, תיסכולים, שינאה עצמית ותחושת כישלון.    מעבר ילרידה הדרמטית במישקל הפיזי שירד ממני, ירד ממני מישקל רגשי עודף. הסדנא של סיון עוסקת בראייה נירחבת על נפש האדם. זו סדנא שמי שמיתמסרת להמלצות שלה, מגיעה בגישה של נעשה ונישמע ומוותרת על קורבנות ומיסכנות, מרוויחה ומגלה את עצמה מחדש.  הסדנא של סיון זו המתנה הכי טובה שנתתי לעצמי. וזו מתנה שממשיכה לתת.   מי שבאמת רוצה להצליח, ממליצה להגיע עם לב פתוח, בלי התנגדויות ולהתמסר להנחיות של סיון, כי עשרות אלפי נשים וניסיון רב לא טועים


מאיה-מאיה
12/09/24 12:53

אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בחיי וחבל שרק לפני 6 שנים נחשפתי לשיטה הזאת.... כל בת באשר היא צריכה לעשות את הסדנה הזאת לדעתי. אחריי כבר נשרמו אמא שלי, אחיותיי, קולגות וחברות. אני אישית עשיתי את הסדנה כבר כמה פעמים (ובכלל את כל מה שסיון אופירי (יוצרת השיטה) הוציאה (ספרים, סדנאות, פודקאסט ועוד)). אין לתאר את רמת האושר הנלווה לתהליך ואת רמת ההתעוררות..... שלא לדבר על מימוש הפוטנציאל. בתחילת הסדנה לא כזה ירדתי, מודה, אבלל אחכ פתאום בלי ששמתי לב- התעוררתי חצי שנה אחרי, 2 מידות פחות בבגדים ועם מליון מחמאות מכל עבר.... והכי וואו המדדים בבדיקות הדם שלי - ירד הכולסטרול הרע והשתפר הטוב.

razm121
מוביל קהילה
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
21/09/24 16:25

אישית בתור אדם שניסה דיאטות מוכרות / לא מוכרות / קיימות וכאלו שלא חח הגעתי למסקנה האישית שלי, שדיאטה זה לא אורח חיים בריא. זה מגביל, חייבים להיות תחת תפריט והגבלות במקום לעשות שינוי כל אחד ואחת בדרכו/ה שלהם ולהתחיל משהו חדש. בסופו של יום, אם מפסיקים נעלה.. אבל שוב, זו דעתי ואין לי חס וחלילה משהו נגד שיטה זו או אחרת. אישית לא מכיר את סוג דיאטה זו אבל עצם המילה דיאטה עושה לי זכרונות לא נעימים.