לאוהבי הריבות מרקחת קלמנטינות לא רעה בכלל......
הכנתי את הריבה הזו מקלמטינות שקטפתי הבוקר מהעץ שלנו בגינה.
ריבת קלמנטינות / שמני
1 ק\"ג קלמנטינות בשלות (קליפה צהובה)
750 גרם סוכר
מיץ מ - 2 לימונים
שוטפים היטב את הקלמנטינות, חוצים וסוחטים את המיץ.
מסננים, ושומרים את החרצנים.
החרצנים מכילים פקטין שעוזר/גורם לריבה להקריש.
מנקים את הקרומים הלבנים/הגסים מהחלק הפנימי של הקליפות.
מרתיחים את הקליפות בסיר גדול עם הרבה מים, למשך 10 דקות.
שופכים את המים, מוסיפים מים טריים ומרתיחים שוב.
חוזרים על ההרתחה ושפיכת המים כ-5 פעמים.
ההרתחה והחלפת המים מסלקת את רוב המרירות מהקליפות.
חותכים את הקליפות לקוביות קטנות.
מעבירים את הקליפות לסיר גדול, מוסיפים את מיץ הקלמנטינות, מיץ הלימון וסוכר.
שמים את החרצנים בבד גזה וקושרים לצרור קטן. מוסיפים לסיר.
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד שהריבה מוכנה.
בזמן שהריבה מתבשלת, שמים במקפיא צלוחית זכוכית/חרסינה.
על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, שמים עם כפית מעט ריבה על הצלוחית הקפואה
ומטים את הצלוחית לצדדים. אם הנוזל צמיג ולא נוזל בקלות, הריבה מוכנה.
אם לא, ממשיכים בבישול.
כשמוכן, מעבירים את הריבה לצנצנות זכוכית (עם פקק מתאים) מעוקרות.
ריבה נהדרת וארומטית במיוחד, לחובבי ריבות הדרים .
Hadar19
חולה על פירות הדר, באסה שלא ניתן לאכול אחרי המעקף...
peri104
תכיני ריבה זה אפשרי (לא מתוק מידי ) ...
חוץ מזה שמותר פרי הדר ללא ההידרה (הקליפה הלבנה הגסה של התפוז לדוגמא)
היום אכלתי קלמנטינות ואני בחיים !!...חח
Hadar19
מתה על ריבות , במיוחד על ריבת חצילים, גזר וצימוקים עם אגוזים
מסובך מידי בשבילי
לא לוקחת צאנס עם הקליפות
תודה