מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
17/11/12 14:12
3 תגובות

לאוהבי הריבות מרקחת קלמנטינות לא רעה בכלל......



הכנתי את הריבה הזו מקלמטינות שקטפתי הבוקר מהעץ שלנו בגינה.



ריבת קלמנטינות / שמני



1 ק\"ג קלמנטינות בשלות (קליפה צהובה)

750 גרם סוכר

מיץ מ - 2 לימונים



שוטפים היטב את הקלמנטינות, חוצים וסוחטים את המיץ.

מסננים, ושומרים את החרצנים.

החרצנים מכילים פקטין שעוזר/גורם לריבה להקריש.



מנקים את הקרומים הלבנים/הגסים מהחלק הפנימי של הקליפות.

מרתיחים את הקליפות בסיר גדול עם הרבה מים, למשך 10 דקות.

שופכים את המים, מוסיפים מים טריים ומרתיחים שוב.

חוזרים על ההרתחה ושפיכת המים כ-5 פעמים.

ההרתחה והחלפת המים מסלקת את רוב המרירות מהקליפות.



חותכים את הקליפות לקוביות קטנות.

מעבירים את הקליפות לסיר גדול, מוסיפים את מיץ הקלמנטינות, מיץ הלימון וסוכר.

שמים את החרצנים בבד גזה וקושרים לצרור קטן. מוסיפים לסיר.

מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים עד שהריבה מוכנה.



בזמן שהריבה מתבשלת, שמים במקפיא צלוחית זכוכית/חרסינה.

על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, שמים עם כפית מעט ריבה על הצלוחית הקפואה

ומטים את הצלוחית לצדדים. אם הנוזל צמיג ולא נוזל בקלות, הריבה מוכנה.

אם לא, ממשיכים בבישול.



כשמוכן, מעבירים את הריבה לצנצנות זכוכית (עם פקק מתאים) מעוקרות.



ריבה נהדרת וארומטית במיוחד, לחובבי ריבות הדרים .


תגובות

Hadar19
17/11/12 16:59

חולה על פירות הדר, באסה שלא ניתן לאכול אחרי המעקף...

peri104
מנהל קבוצה
\"עליכם להשתלט על האירועים בחייכם, כדי להפוך את עצמכם לשלכם\" (פלונדה סקוט מקסוול)   מנהלת קבוצת תמיכה  בפייסבוק  לאנשים יקרים שעברו ומתעדים לעבור תהליך הרזיה כלשהו בחיים באמצעות בריאטריה . periroth77@gmail.com  
17/11/12 19:31

תכיני ריבה זה אפשרי (לא מתוק מידי ) ...
חוץ מזה שמותר פרי הדר ללא ההידרה (הקליפה הלבנה הגסה של התפוז לדוגמא)
היום אכלתי קלמנטינות ואני בחיים !!...חח

Hadar19
17/11/12 21:06

מתה על ריבות , במיוחד על ריבת חצילים, גזר וצימוקים עם אגוזים
מסובך מידי בשבילי
לא לוקחת צאנס עם הקליפות
תודה