מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי.
פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.

ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב.
לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר.
כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא).
אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב.
אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל.
במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.

פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
מובילי קהילה

איתן אביר
הי לכולם,
שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים.
בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים.
בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב.
כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם.
תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים.
במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה.
לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.

גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם

ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים.
מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
לאחר אבלציה
14/08/16 10:43
6 תגובות
לבעלי עשו אבלציה ב 09.08.2016. היום היה אירוע של פירפור שוב (14.08.2016). זה אומר שהניתוח לא הצליח?
ד"ר רואי בייגל
שלום רב,
אחר אבלציה ישנה תקופה ראשונית בה הפרעת הקצב עדיין יכולה להופיע והדבר לאו דווקא נחשב לכשלון של הפעולה. ממליץ להתייעץ עם הרופא שביצע את האבלציה ן/או עם הקרדיולוג המטפל.
rabichka
תודה תודה
פרופ' ישראל
האלקטרופיזיולוגים - רופאים קרדיולוגים המתמחים בבעיות חשמליות בלב - יאמרו לך כי אחוז ההצלחה באבלציה עומד על מעל 90%. זאת האמונה שהם רוצים שתאמינו. אחרי שתי אבלציות הראשונה בבית חולים מאוד ידוע ומפורסם על ידי מיטב הרופאים - האבלציה לא צלחה. כשנה לאחר מכך עקב איכות חיים ירודה בעקבות פרפור פרוזדורים התקפי עברתי עוד אבלציה שלא צלחה במרכז רפואי מפורסם בת"א על ידי שתי ראשי מחלקות - פרופסורים בתחומי התמחותם כאלקטרופיזיולוגים. מה אנחנו לומדים מכך? ראשית שלא צריך להאמין לכל ההבטחות שהטכנולוגיה מספרת לנו. שנית לא יעזרו כל הרופאים - יש ללמוד את הנושא על ידי המטופל האחראי ובעל ההחלטה על גופו את הנושא עד לרמה של מומחה בתחומו.
במקרה שלי הפתרון היה בפלוסופיית טיפול שנקראת rate control במקום rythm control שלא צלח. והרופאה המומחית שפתרה את הבעיה הייתה ד"ר מירי בליך מרמב"ם שלא הייתה פרופסור !!!
rabichka
תודה על התשובה , האמת לא הבנתי מה פתר בעיה?
מינרבה1
10% - הבעיה שאתה נופל לתחום הזה
יש לי בעיה עם כדורי/אינפזיה של ברזל.
אינפזיה - הבטיחו שרק 0..% סובלים, ואני נפלתי ביניהם כמובן.
פרופ' ישראל
בואי נאמר שאני מאמין לסטטיסטיקה שלהם - האם את מבינה את מנגנון הפעולה של התרופה או של הפרוצדורה שתעברי. האם את יודעת את הפוליטיקה שנמצאת מאחורי הקלעים של עולם הפארמאסוטיקה וכמה מקבלים הרופאים על כך שיקדמו את התרופה או הפרוצדורה - לכל הרוחות בואו ונפסיק להיות נאיביים!!! לא לחינם אנשים פנו לרפואה אלטרנטיבית