מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/

טרזודיל

08/08/16 21:27
1 תגובות

סובלת מחרדות והתקפי פאניקה שהחריפו בחודש האחרון כתוצאה מזה מצב רוחי ירוד. החרדות מופיעות תוך כדי שינה אך לא רק. לעתים אני מתעוררת בבוקר עם אותה התחושה. עד כה נטלתי קלונקס במידת הצורך אך מעוניינת להיגמל ממנו ולטפל בכדור קבוע.



בעבר הרחוק הין חרדות דומות אך מסוג שונה (פחות תופעות גופניות של פלפיטציות, סחרחורת ותחושה של לפני עילפון כפי שיש לי כיום). בעבר טופלתי במגוון תרופותשל SSRI עם ת"ל בדגש על חוסר תפקוד מיני ועליה במשקל.



כעת הרופא (פסיכיאטר מומחה) רשם לי טרזודיל 100מ"ג באופן מדורג כתרופה עיקרית וציין כי לאחר חודש היא תשפיע על החרדה ובינתיים תשפיע לטובה על השינה. במידת הצורך לקחת רבעי/חצאי קלונקס עד שהתרופה תשפיע במגמה שזה יהיה הכדור שאקח בקביעות.



אני תוהה. אני קוראת בכל מקום כי תרופה זו ניתנת להפרעות שינה או כתוספת לכדור שמטפל בחרדה אך לא כתרופה ראשית. האם במינון כזה היא תטפל גם בחרדה? האם להתחיל לקחת?


תגובות

הי לך יקירה.טרזודיל היא תרופה ישנה אשר ניתנת גם למצבי דיכאון. ישנם אנשים אשר חוו הקלה בתסמיני דיכאון וחרדה בעקבות נטילת טרזודיל. באופן כללי הנושא של הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי בעייתי מכיוון שכל אדם מגיב שונה מהשני ואין הבנה מדוע אצל האחד זה כך ואצל השני אחרת. אגב, יש כיום בדיקה גנטית אשר יכולה לאמר לך איזה כדור מתאים לך ויכול לסייע בבעיה. הוא הושק לאחרונה ע״י חברת כצט.
לגבי הטרזודיל את יכול. לנסות ולראות... תמיד ניתן לשנות מינונים וגם להוסיף תרופה אחרת במידת בצורך.
מה דעתך?